Objava: 19.4.2017 15:49
Čitanja: 1170
Autor: Administrator
Uspjela prodaja Dite
Bingo kupio tuzlansku tvornicu deterdženata Dita
Bingo kupio tuzlansku tvornicu deterdženata Dita
0
0

Tvornica deterdženata Dita iz Tuzle prodana je danas kompaniji Bingo, ekskluzivno saznaje Faktor. Prodaja je obavljena sustavom slobodne pogodbe, a odbor povjeritelja Dite, koja je u stečaju, donio je odluku koja je prihvaćena u Općinskom sudu Tuzla.

- Odbor povjeritelja prihvatio je ponudu kompanije Bingo d.o.o. u iznosu od 7.673.000 KM. Kupovinom se Bingo d.o.o. obvezao da će ostaviti svih 75 radnika koji trenutno rade i nastaviti proizvodnju - rekao je za Faktor Almir Bajrić, rukovoditelj Ekonomsko-financijske službe 'Fabrike deterdžanata Dita'.

Novcem od prodaje bit će uvezan kompletan radni staž svih radnika Dite, potvrdio je Bajrić, kako ovih koji trenutno rade, tako i onih koji više nisu uposleni u ovoj tvornici detrdženata.

- Bit će dovoljno novca za isplatu onih u višem isplatnom razredu po Zakonu o stečaju FBiH, a to znači i da će radnici dobiti i osam zaostalih plaća. Razlučni povjeritelji, odnosno banke Raiffeisen, Bora Banja Luka i Intesa San Paolo su se odrekle dijela potraživanja da bi se mogle izmiriti obveze ka Fondu MIO - navodi Bajrić.

On dodaje da će za ostale isplate razrede u stečaju postati između 200 i 300 tisuća KM.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS