banner
Objava: 21.2.2017 08:14
Čitanja: 7550
Autor: Administrator
Krađa vozila i droga
Devet osoba privedeno na području Hercegovine, jedna osoba iz ŽZH u bijegu
Devet osoba privedeno na području Hercegovine, jedna osoba iz ŽZH u bijegu
0
2

MOSTAR – Devet osoba uhićeno je na širem području Hercegovine zbog organiziranog kriminala u vezi s neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga te teškim krađama vozila.


Nositelj akcije kodnog naziva ‘IKS’ bila je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužiteljstva BiH i Suda BiH. Brojni pripadnici SIPA-e pretresali su jučer auto otpade na području Mostara, Gruda, Širokog Brijega i Ljubuškog u potrazi za ukradenim automobilima i drugim dokazima koji bi im koristili u nastavku daljnje istrage.

Akcija je izvedena u suradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i policijskim službenicima Granične policije BiH, MUP-a Sarajevske, Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije. Izvršeni su pretresi objekata na deset lokacija i slobode je lišeno devet osoba.

-Radi se o procesuiranju osumnjičenih za pripadnost strukturama auto-mafije, na području Hercegovine i šire, kazao je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH.
Glasnogovornik MUP-a Zapadnohercegovačke županije Dražan Bošnjak rekao je da su pretresi na području te Županije izvršeni na šest lokacija i to na području Širokog Brijega, Ljubuškog i Gruda.

– Šest osoba je lišeno slobode, dok je osam osoba pozvano da dadnu izjave u svojstvu svjedoka. Za jednom osumnjičenom osobom još se traga, rekao je Bošnjak.

– Osobe lišene slobode se sumnjiče da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi sa kaznenim djelima neovlašten promet opojnim drogama, krijumčarenje, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i kaznenim djelom teška krađa, na način da su se kao pripadnici grupe za organizirani kriminal zajedno sa drugim njima poznatim osobama u periodu od 2013. do 2016. godine na području Bosne i Hercegovine, udružili radi činjenja kaznenih djela s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi. Upotrebom sofisticiranih alata i opreme, obijanjem i savladavanjem većih prepreka, na naročito opasan i drzak način, od vlasnika su oduzimana i prisvajana skupocjena putnička motorna vozila. Otuđena vozila su skrivana na različitim lokacijama na području Hercegovine, nakon čega su uz novčanu naknadu vraćana vlasnicima ili rastavljana u dijelove i prodavana na području BiH i Hrvatske, priopćeno je iz SIPA-e.

Nakon kriminalističke obrade uhićenih, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH će donijeti odluku o daljem statusu osoba lišenih slobode.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 21.02.2017 14:47
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
0
0
0
Gost
2. Gost 21.02.2017 21:50
Da se ja pitam svi bi visjeli na konopcu. Ali eto, ne pitam se.....
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS