banner
Objava: 2.3.2015 16:28
Čitanja: 915
Autor: Administrator
Eto ih opet
DF je spreman ponovo sjesti sa SDA i HDZ-om, ali imamo nove zahtjeve
 DF je spreman ponovo sjesti sa SDA i HDZ-om, ali imamo nove zahtjeve
0
2

Demokratska fronta neće biti kočničar niti će blokirati uspostavu manjinske vlade SDA-HDZBIH ili bilo koju drugu koaliciju koja bi formirala Vladu Federacije BiH, jer građani ove zemlje ne smiju biti kolateralna šteta niti trpjeti to što stranke ne mogu da se dogovore, kaže za bh. novinsku agenciju Patria član Predsjedništva Demokratske fronte Emir Suljagić.

Suljagić dodaje da od jučer, kada su prekinuti pregovori, formalno ne postoje nikakve prepreke da se formira Vlada FBiH bez DF-a.

- Ukoliko SDA odluči da ponovo sjednemo za pregovarački stol, onda krećemo ispočetka. Sve dosadašnje kompromisne ponude koje smo nudili zaboravljamo, i izlazimo sa novim zahtjevima, navodi Suljagić.

Što se tiče Vijeća ministara BiH, DF je čvrsto opredijeljen da ostane u njemu, i da ovog trenutka ukoliko ih mandatar Denis Zvizdić pozove na konsultacije oni imaju spremna imena svojih kandidata.

- Ostajemo u Vijeću ministara, a što se nas tiče Vlada FBiH može biti formirana i bez nas. Imat će našu podršku u Parlamentu FBiH i sve što je u interesu građana mi ćemo podržati, ističe Suljagić.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 02.03.2015 17:11
Goni bandu preko izvora!
0
0
0
Gost
2. Gost 02.03.2015 23:11
Koja budala više sa vama može ozbiljno se sastajati i raspravljati,pregovarati bilo o čemu.Koji su novi zahtjevi da i Nikšić brat bude dio vlade federacije.Komšić svaki dan sa Nikšićem ja vidim tu novu koaliciju,ni Bakiru nebi bila mrska.Imaju svi isti stav prema zaključcima HNS-ra i mržnji hrvata,tu su jaka koalicija ujedinjena.
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS