banner
Objava: 10.11.2016 14:10
Čitanja: 302
Autor: Administrator
ISO Standard
Dita dobila zeleno svjetlo za izvoz u Europsku uniju
Dita dobila zeleno svjetlo za izvoz u Europsku uniju
0
0

Ponovno lijepe vijesti dolaze iz Fabrike deterdženata Dita u Tuzli. Radnici ove u stečaju prošle godine su samoinicijativno pokrenuli proizvodnju, a danas njihovu paletu čini 40 proizvoda koji su dobili i novi ISO standard 2008-2015.

"Dobivanje njemačkog ISO standarda 2008-2015. nama mnogo znači s obzirom na to da smo sada dobili zeleno svjetlo za izvoz proizvoda na tržište Europske unije (EU). Ovaj standard kojim je EU potvrdila kvalitetu naših proizvoda dokazao je i naše tvrdnje da imamo ljude koji znaju, hoće i mogu raditi", kaže za Klix.ba članica Odbora povjerilaca tuzlanske Dite Emina Busuladžić.

Inače, tuzlanska Dita prva je tvornica u stečaju koja je na području Europe dobila ISO standard.

"Nadležna komisija u našoj tvornici je bila danima, a članovi su se uvjerili da mi ispunjavamo sve zahtjevne europske standarde", ističe Busuladžić te dodaje da će ISO standard Diti uskoro biti i zvanično uručen.

U Diti je danas zaposleno 75 radnika koji su raspoređeni na poslovima proizvodnje tečnih i praškastih detedženata te sapuna, šampona i omekšivača, a troškovi poslovanja se pokrivaju iz prihoda ostvarenih prodajom.

Paleta se sastoji od 40 proizvoda, a ukoliko financijska konstrukcija bude dozvoljavala, u dogledno vrijeme na tržištu bi se moglo pojaviti njih još nekoliko.

"Mi trenutno možemo raditi više od 200 proizvoda, dakle kapacitete imamo, ali nama problem u segmentu razvoja predstavljaju financije za nabavku repromaterijala", kazala je Busuladžić.

Svoje znanje uposlenici Dite nedavno su ponovo pokazali - Ditin stručni tim završio je izradu baze za praškasti deterdžent koji je prvenstveno namijenjen za europsko tržište.

Ditini proizvodi trenutno su, pored Federcije BiH, zastupljeni u Crnoj Gori, Makedoniji i Kosovu, a u tijeku su pregovori za izvoz u Njemačku i Švedsku.

Tuzlanska Dita još uvijek nije dobila svog vlasnika s obzirom na to da se na prethodno objavljene natječaje za prodaju nitko nije javio.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS