banner
Objava: 23.3.2017 16:38
Čitanja: 993
Autor: Administrator
Zračna infrastruktura
Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić posjetio Zračnu luku Mostar
Federalni  ministar prometa i komunikacija Denis Lasić posjetio  Zračnu luku Mostar
0
2

Federalni ministar prometa i komunikacija posjetio je danas Zračnu luku Mostar. Vlada Federacije BiH je u cilju unapređenja zrakoplovne infrastrukture na Zračnoj luci Mostar putem kapitalnih transfera osigurala 1.570.000,00 KM u 2016. godini. Direktor Zračne luke Marin Raspudić upoznao je ministra Lasića o utrošku navedenih sredstava te izvijestio da je dio sredstava utrošen na nabavu opreme koja je nedostajala, a kojom će biti zadovoljeni pojačani zahtjevi za sigurnosne mjere koje propisuje europska regulativa kao i zahtjevi zrakoplovnih kompanija za opremom za opslugu zrakoplova.

Direktor Raspudić izvijestio je da je dio zgrade osuvremenjen i proširen čime se postiže efektivno povećanje kapaciteta zračne luke. Napravljena je projektna dokumentacija koja je preduvjet za dalje širenje i apliciranje na razvojne fondove Europske Unije. Vlada Federacije BiH financijski pomaže Zračnu luku Mostar s ciljem razvoja zrakoplovne infrastrukture u Federaciji Bosne i Hercegovine koja će dovesti do veće konkurentnosti zračnih luka u Federaciji BiH i do privlačenja zrakoplovnih kompanija koje bi Hercegovinu i Federaciju BiH povezala sa europskim destinacijama te time omogućila čimbenike koji će doprinijeti razvoju gospodarstva i turizma.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić zahvalio se ministru Lasiću i Vladi Federacije BiH na podršci koja je ukazana i bez koje započeti projekti ne bi mogli biti završeni i bez koje bi razvoj zračne luke Mostar bio uvelike otežan.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 23.03.2017 20:15
Ma cim na slici vidis ona slova na zgradi znas da je neki kokosinjac...prci to..
0
0
0
Gost
2. Gost 24.03.2017 08:13
velik korak za covjecanstvo...
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS