banner
Objava: 21.4.2017 11:20
Čitanja: 289
Autor: Administrator
Spremni otpisati dio duga
Gref: Sberbank spreman otpisati 50% Agrokorovog duga
Gref: Sberbank spreman otpisati 50% Agrokorovog duga
0
0

Predsjednik Uprave Sberbanke, Herman Gref kazao je danas novinarima Bloomberga u Moskvi da bi ta banka mogla napraviti rezervacije za 50 % Agrokorovog duga, objavila je globalna agencija za svoje pretplatnike.

U prijevodu, to znači da je Sberbank spreman otpisati čak polovicu Agrokorovog duga, koji iznosi oko milijardu eura. Ruske banke Sberbank i VTB banka, posudile su Agrokoru ukupno oko 1,5 milijardi eura.

Rusi nisu htjeli sudjelovati u najnovijem financiranju Agrokora u okviru Lex Agrokora, nezadovoljni time što u zaštićena potraživanja nije ušao njihov nedavni interventni kredit iz veljače u visini 100 milijuna eura, izvještva Index.hr.
Ranije, Sberbank i VTB uskratili su povjerenje vlasnicima Agrokora-obiteljii Todorić, zbog problema s vođenjem poslovnih knjiga.

Prije dva tjedna, Sberbank je priopćio kako je "banka stvorila dovoljne rezerve za velikog dužnika, međunarodni maloprodajni lanac".

Neto dobit ruskog Sberbanka u prvom ovogodišnjem tromjesečju iznosila je 155 milijardi rubalja ili 2,6 milijardi eura, što je 54 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, kada je dobit iznosila 100,4 milijarde rubalja ili 1,6 milijardi eura.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS