banner
Objava: 28.3.2015 09:25
Čitanja: 555
Autor: Administrator
Neposredna pomoć
Lufthansa obiteljima stradalih ponudila po 50.000 €
Lufthansa obiteljima stradalih ponudila po 50.000 €
0
0
"Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa ponudio je platiti i do 50.000 eura kao neposrednu financijsku pomoć, po putniku leta 4U9525 niskotarifne kompanije Germanwings", rekao je u petak navečer za Reuters glasnogovornik tvrtke.
 
Njemačka i svijet šokirani su razvojem situacije u nesreći zrakoplova Germanwingsa u kojoj jekopilot Andreas Lubitz namjerno avion srušio u planinu i tako ubio sebe i još 149 ljudi.
 
Njemački list Bild piše da je Lubitz proveo 18 mjeseci na psihijatrijskom promatranju, a tom prilikom su mu dijagnosticirane povremene depresivne epizode. Bild također navodi, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je Lubic imao problema u osobnom životu, nakon raskida emotivne veze.
 
Spasioci su počeli spuštati tijela poginulih s planine. U trenutku kada su se obitelji poginulih pojavile u obližnjem Le Vernetu, razvijene su zastave svih država iz kojih potječu žrtve strašne nesreće.
 
Odmah nakon ove nesreće avioprijevoznici iz Velike Britanije, Kanade i Novog Zelanda uveli su pravilo prema kojemu će u pilotskoj kabini uvijek morati biti dvije osobe. SAD ga primjenjuje već otprije kao i Ryanair. Naime ako jedan od pilota izađe iz kokpita, u njega će morati ući voditelj kabinskog osoblja.
Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS