banner
Objava: 11.11.2013 11:31
Čitanja: 1128
Autor: ABCportal.info
Gloria Lujanović
''Muškarac kojeg nemam'' stiže u Široki Brijeg
''Muškarac kojeg nemam'' stiže u Široki Brijeg
0
1

Nakon proputovanja kroz Lašvansku dolinu, gdje se upoznao i predstavio stanovnicima Novog Travnika i Nove Bile, zatim nedavnog obilaska Mostara i druženja s Mostarcima, ''Muškarac kojeg nemam'' napokon stiže i u Široki Brijeg.

A o kakvom muškarcu se radi saznat će te ukoliko u srijedu, 13. listopada, posjetite Big Ben u Širokom Brijegu. Naime, tu večer, točno u 19 sati, mlada bh. pjesnikinja Gloria Lujanović održat će promociju svoga prvijenca, zbirke pjesama ''Muškarac kojeg nemam''.

A zašto bi valjalo doći i poslušati što to nam krije taj misteriozni ''Muškarac kojeg nemam''? Zato što Glorijina ''slobodoumna, boemska, sanjarska, istovremeno zrela koliko i mladalačka, ljubavna poezija'' oslobađa svih klišeja karakterističnih za današnje kvaziumjetnike.

Iako u njezinim pjesmama prevladavaju razočaranje, tuga i pol zbog ljubavi, ona istovremeno sva ta tužna razdoblja ironizira i hrabro ide dalje. Ili, kako u svojoj recenziji ove zbirke pjesama napisa Sanja Babić-Đulvat: ''…poput nekad davno mlade Françoise Sagan, mlada Gloria Lujanović hoda samouvjereno i lako na granici patetike i ironije, iskrenog bola i sarkazma, kao da je iza nje tisuće neprežaljenih i još toliko prežaljenih ljubavi, kao što jest zaista, u sanjarskim srcima svih nas!''

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 14.11.2013 18:06
SVAKAA CAAAAAAAAAAAAST
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS