banner
Objava: 20.4.2017 08:10
Čitanja: 1153
Autor: Administrator
Nezavidna situacija
Ne povećaju li se trošarine 
za 15 feninga, BiH gubi 800 milijuna eura za autoceste
Ne povećaju li se trošarine 
za 15 feninga, BiH gubi 800 milijuna eura za autoceste
0
1

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas će ponovno, po hitnoj proceduri, glasovati o povećanju trošarina na gorivo za 15 feninga po litri, što je odluka o kojoj ovisi realizacija više stotina milijuna eura za nastavak izgradnje autoceste, ali i fiskalna stabilnosti poljuljanih entiteta. Ovaj prijedlog, koji je dio Reformske agende, ali i aranžmana s MMF-om, naišao je na negodovanje dijela poljoprivrednika, gospodarstvenika i oporbe, dok vlasti zbog podjela i nestabilnih koalicija nisu uspjele dobiti potrebnu većinu na posljednjem zasjedanju.

EBRD, OPEC...

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija Vjekoslav Bevanda ističe kako vlasti BiH riskiraju potpuno zaustaviti golemih investicija koje su ujedno i najveći razvojni projekti. “Riskiramo izgubiti ugovorene kredite koji su odobreni, ali i one u fazi ugovaranja od EBRD-a, Kuvajtskog fonda i OPEC-a. Vrlo precizno, nema izgradnje autocesta. Drugo što će biti posljedično povezano je ugrožavanje likvidnosti entiteta jer neće biti isplate tranše MMF-a pa će pribjegavati izdavanju rizničnih zapisa i varijantama protiv kojih sam osobno”, rekao je za Večernjak Bevanda i dodao da “ta sredstva iznose 800 mil. eura”.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 20.04.2017 13:59
Zašto bi Hercegovci uopće plaćali za tu cestu kad se većina neće nikada po njoj voziti.
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS