banner
Objava: 5.4.2017 10:45
Čitanja: 150
Autor: Administrator
Sve niža cijena
Nije uspio ni sedmi pokušaj prodaje tuzlanske Dite
Nije uspio ni sedmi pokušaj prodaje tuzlanske Dite
0
0

Tuzlanska Tvornica deterdženata Dita prošlog tjedna počela je izvoziti svoje proizvode u Albaniju, ali ovog tjedna ni sedmi put u nizu nije uspjela prodaja tog poduzeća putem licitacije.

Prva procjena vrijednosti imovine je iznosila oko 19 milijuna KM, a pošto se na prethodne oglase nisu javili kupci, u sedmom krugu cijena je spuštena na oko 13,5 milijuna KM, što opet nije bilo dovoljno da zainteresira kupce, izvještava Oslobođenje.

Stečajni upravnik Tvornice deterdženata Dita Tuzla Hajrudin Kunalić izjavio je da nisu imali prijava, te da je bilo nekih razgovora, ali niko nije uplatio depozit.

- Vidjet ćemo na odboru vjerovnika koja će biti cijena, kako će se prodavati jer ovo previše dugo traje, moramo to usmjeriti i privesti kraju u smislu traženja nekog investitora koji će prije svega nastaviti proizvodnju - kazao je Kunalić.

S obzirom na to da ovakva situacija predugo traje, bit će oprobane i druge opcije koje bi pomogle Diti.

Kunalić je naveo da će pokušati sa pismima namjere zainteresiranim, pa će nastojati da to ubrzaju da bi Dita počela raditi sasvim normalno u smislu razvoja, reklama, novih kupaca i da neko u nju investira.
- Ko bi to mogao biti, ja zaista u ovom trenutku ne znam - objasnio je Kunalić.

No, dok se čeka na prodaju, radnici Dite ostvaruju nove pobjede.
Kunalić je naglasio da sadašnjim poslovanjem uspijevaju podmiriti tih 75 radnika da primaju redovne plaće, koje jesu minimalne, ali ih isplaćuju sa svim drugim obvezama - topli obrok i prijevoz, ali ipak im je stalo da tvrtka dobije sigurnu budućnost.

Ditina proizvodnja pokriva troškove, prema riječima stečajnog upravnika Kunalića, i stalno su na pozitivnoj nuli no teško je održavati proces proizvodnje i strojeve pa ta, njima velika ulaganja, umanjuju likvidnost što dovodi i do problema financiranja sirovina.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS