banner
Objava: 17.3.2017 11:10
Čitanja: 2574
Autor: Administrator
Pomoć plantažerima
Plantažeri smilja iz proračuna HNŽ dobit će oko 300.000 maraka
Plantažeri smilja iz proračuna HNŽ dobit će oko 300.000 maraka
0
0

Grupacija proizvođača i prerađivača smilja Gospodarske komore Federacije BiH pozvala je sve plantažere ove biljke da prijave svoje nasade. Također, naglasili su kako bi ovaj proces bilo poželjno što prije uraditi kako bi materijali bili spremni za iduću sjednicu Grupacije te kako bi se u što kraćem roku dobili podaci o tome koliko je ukupno posađeno smilja u Hercegovini. Tek nakon toga može se razmišljati o planiranju proizvodnje, poticaja i zajedničkog nastupa proizvođača na svjetskim tržištima. Ipak, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije već je odlučila poduzeti konkretne korake i pomoći plantažerima smilja u ovoj godini.

Vlada donijela odluku

Kako je rekao županijski ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Donko Jović, donesena je odluka o rekultiviranju zemljišta, a najveći dio ovoga novca dobit će upravo plantažeri smilja, Večernji list saznaje da se radi o 300 000 KM.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS