banner
Objava: 27.10.2013 10:10
Čitanja: 1022
Autor: Administrator
U Širokom Brijegu
Predstavljena monografija 'Kuzma Kovačić'
Predstavljena monografija 'Kuzma Kovačić'
0
0

U Franjevačkoj galeriji predstavljena je monografija 'Kuzma Kovačić' autora Milana Bešlića. Monografiju koju je objavila nakladnička kuća 'AGM', a predstavili su je fra Vendelin Karačić umjetnički voditelj Franjevačke galerije, akademik Radoslav Tomić, autor Milan Bešlić, ravnatelj nakladničke kuće 'AGM' Bože Čović, te sami kipar Kuzma Kovačić koji je autor spomenika Gojku Šušku u Širokom Brijegu.

„Kuzma Kovačić je energiju za svoja djela crpio iz prostora zavičaja i kroz kršćansku duhovnost. Cijelog života nastojao je utjeloviti vjeru u kiparskoj vrijednosti“, rekao je prigodom predstavljanja autor monografije Milan Bešlić.

Kuzma Kovačić je govorio o Franjevačkoj galeriji, fratrima, te o dojmovima boravka na Širokom Brijegu istaknuvši: „Ja stvaram u vjeri, stvarno slobodan. Uredio sam sve svoje kipove ne razdvajajući vjeru i umjetnost, nadam se da ćete to u cijelosti prepoznati u mojim radovima“. Program je vodila Željka Šaravanja, a predstavljanje monografije vodećeg hrvatskog kipara današnjice upotpunio je nastup učenika Glazbene škole Široki Brijeg. Kuzma Kovačić rođen je 1952. na Hvaru. Izlagao je na više od 200 izložbi, od čega na 40-ak samostalnih.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS