Objava: 20.4.2017 08:11
Čitanja: 156
Autor: Administrator
Povećali profit
Profit Volkswagena povećan zbog novih modela i kontrole troškova
Profit Volkswagena povećan zbog novih modela i kontrole troškova
0
0

Njemačka kompanija Volkswagen ostvarila je veću operativnu zaradu od očekivane u prvom tromjesečju ove godine zahvaljujući kontroli troškova i boljoj prodaji vozila Volkswagen, prije svega novih modela među kojima je i terensko vozilo "tiguan".

Njemački proizvođač automobila priopćio je danas da je u prvom tromjesečju zaradio 4,4 milijarde eura, dok je u istom periodu prošle godine zaradio 3,4 milijarde eura, izvještava Beta.

Kompanija je priopćila da je glavni brend Volkswagen doprinio s 0,9 milijardi eura u ostvarenom profitu. U prethodnim tromesečjima najveći profit kompaniji donosili su luksuzni modeli brendova Audi i Porsche, dok je Volkswagen zaostajao. Kompanija Volkswagen posjeduje i brendove Seat, Škoda i Lamborghini.

Prodaja Volkswagenovih vozila je porasla uprkos skandalu sa lažiranim podacima o ispušnim plinovima na testovima.

Kompanija Volkswagen postala je prošle godine svjetski lider u prodaji automobila s 10,3 milijuna prodanih vozila, čime je prestigla japansku kompaniju Toyota.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS