Objava: 19.6.2015 08:39
Čitanja: 499
Autor: Administrator
Banke
Sberbank grupacija ostvaruje pozitivne rezultate
Sberbank grupacija ostvaruje pozitivne rezultate
0
0

Sberbank Europe AG sa sjedištem u Beču je ostvarila neto dobit od 3,4 milijuna eura u 2014.godini što pokazuje njen konsolidirani izvještaj.

Kreditni portfolio je povećan za 21 posto u odnosu na prošlu godinu, a isto je rezultat većeg obima odobrenih kredita od strane lokalnih banaka kao i zbog povećanja obima poslovanja u samoj Austriji.

Axel Hummel, Predsjednik Uprave Sberbank Europe AG, je izjavio: "Veoma smo zadovoljni što smo ostvarili pozitivne rezultate pored svih izazova koji su pred nama stajali. Iako je 2014. godina bila u znaku političkih i ekonomskih izazova za nas u ožujku 2014.godine, neke od najpoznatijih međunarodnih banaka su obezbijedili sindikalni kredit za Sberbank Europe AG kako bi podržali poslovanje ove Banke i ukazali time povjerenje u naše ciljeve i planove proširenja poslovanja."

On dalje nastavlja: "Nastojimo izgraditi modernu, samo-financirajuću i profitabilnu bankarsku grupaciju u Europi. To znači da ćemo proširiti mrežu poslovnica, uvesti nove digitalne kanale prodaje i pružiti jedinstvene servise i ponude našim klijentima."

Polovinom prošle godine pokrenuta je Sberbank Direct u Njemačkoj kao poslovnica Sberbank Europe AG.

Njemačka članica doprinosi kontinuiranoj diverzifikaciji financiranja Sberbank Europe, nudeći depozitne proizvode po povoljnim uvjetima. "Sberbank Direct je osnovana isključivo kao digitalno bankarstvo i pruža mogućnost ugovaranja online depozite klijentima, isključivo fizičkim licima putem kanala direktne prodaje. U skorijoj budućnosti predstavit ćemo dodatne proizvode kao što su tekući računi i platni promet", navodi g-din Axel Hummel.

U narednim godinama poslovne poslovne mreže u centralnoj i istočnoj Europi će biti upotpunjene inovativnim rješenjima iz digitalnog bankarstva. "Značajno ćemo unaprijediti našu ponudu iz oblasti digitalnog bankarstva i investirat ćemo u tom pravcu. Prvi val digitalnog bankarstva će činiti Njemačka, Austrija i Češka Republika", ističe Axel Hummel.

Od studenog 2014. godine Sberbank Europe je pod nadzorom Europske Centralne Banke (ECB), pošto je klasificirana kao značajna bankarska grupacija u Europi.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS