banner
Objava: 14.9.2016 14:51
Čitanja: 5123
Autor: abcportal.info
Počela izgradnja mosta
Širokobriješki Hering sa partnerom iz Hrvatske počinje izgradnju mosta na Savi kod Svilaja
Širokobriješki Hering sa partnerom iz Hrvatske počinje izgradnju mosta na Savi kod Svilaja
0
0

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je danas svečanom otvaranju početka radova na međudržavnom mostu na rijeci Savi kod Svilaja.

U obraćanju prisutnima na svečanoj ceremoniji otvaranja radova predsjedavajući Zvizdić je istakao da ovaj infrastrukturni projekt simbolično predstavlja jasno definirane prioritete Vijeća ministara BiH da suradnju sa susjedima podigne na viši nivo, obogati je kako bi se kroz to kreirala perspektivna budućnost čitave regije Jugoistočne Europe, kao i Europske unije kojoj težimo i kojoj se ubrzano pridružujemo.

Kamen temeljac, čime je službeno obilježen početak radova, položili su ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko i ministar pomorstva, prometa i infrastukture RH Oleg Butković.

Most kod Svilaja ukupne dužine 640 metara i širine 29 metara, sa po tri predviđene trake za svaki smjer, veliki je infrastrukturni projekt na Koridoru 5C kojim će se povezati autocesta sa bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save. Ukupna vrijednost projekta je 22.308.000 eura (bez PDV-a), a predviđeni rok izgradnje je dvije godine. Izvođači radova su Poslovna udruga Viadukt d.d. Zagreb i kompanija Hering d.d. Široki Brijeg.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS