banner
Objava: 2.3.2016 07:57
Čitanja: 673
Autor: Administrator
Milijarderi
Smanjio se broj milijardera u svijetu: Bill Gates najbogatiji
Smanjio se broj milijardera u svijetu: Bill Gates najbogatiji
0
1

Godišnja rang lista milijardera pokazuje da je njihovo bogatstvo opalo u odnosu na prošlu godinu, a najveći gubitnik je telekomunikacijski tajkun Carlos Slim.

Više od 70 milijardi dolara smatra se kao izgubljeno za 20 najbogatijih ljudi na svijetu, navodi se u najnovijem godišnjem izvješću Forbesa.

Forbesova lista također pokazuje da je broj milijardera opao na 1.810 s rekordnih 1.826 tijekom prošle godine, a na njoj i dalje dominiraju muškarci. Od 1.810 milijardera samo 190 su žene, a i njihov broj se smanjio za sedam.

Najveći gubitnik je Carlos Slim, meksički telekomunikacijski tajkun, čije je bogatstvo palo sa 77 na 50 milijardi.

Bill Gates je već treću godinu za redom kao najbogatiji čovjek na svijetu, iako je bogatstvo osnivača Microsofta palo sa 79 na 75 milijardi dolara.

Najveći dobitnik bio je Mark Zuckerberg, šef Facebooka, čije bogatstvo je poraslo za 11,2 milijarde dolara, te se sada procjenjuje na više od 44 milijarde. Zuckerberg je šesti najbogatiji čovjek na svijetu, iza Jeffa Bezosa, osnivača Amazona, potom investitora Warrena Buffetta, Amancia Ortega, biznismena iz modnog svijeta Zare i Billa Gatesa, prenosi Guardian.

Jedine žene milijarderke u top 20 koje su naslijedile svoje bogatstvo su Liliane Bettencourt, nasljednica L'Oreal carstva, i Alice Walton, kćerka Sama Waltona, osnivača Walmarta.

Najbogatija samostalna žena na ovoj listi je Zhou Qunfei, koja se nalazi na 205. mjestu i posjeduje bogatstvo od 5,9 milijardi dolara. Od svih milijardera 1.186 su samostalno stekli svoje bogatstvo, 228 ih je sve naslijedilo, a 396 je naslijedilo dio.

Sjedinjene Američke Države i dalje su dom najvećem broju milijardera.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 02.03.2016 10:36
Pa hebem mu miša, što ne rekoše, Mirini bi gospodarstvenici skupili koju crkavicu za Carlosa
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS