banner
Objava: 18.12.2015 14:42
Čitanja: 1122
Autor: Administrator
U Mostaru
U INTERA Tehnološkom Parku završen 1. ciklus Startup Akademije
U INTERA Tehnološkom Parku završen 1. ciklus Startup Akademije
0
0

Jučer, 17.12.2015. u INTERA Tehnološkom Parku održan je Demo dan prvog ciklusa Startup Akademije. Od inicijalno uključenih jedanaest timova, osam ih je razvilo svoje poslovne modele, a u samom finalu programa šest ih je pred komisijom prezentiralo ideje koje su u protekla dva mjeseca razvijali i usavršavali: Chefiste, PriroDar, Emerald, Dos Rubias, kreARTiva i Raftmania. Komisiju su činili predstavnici triju centara uključenih u projekt: Inovacioni centar Banja Luka, BIT Centar Tuzla i INTERA Tehnološki Park.

U tijesnomnatjecanju zaista odličnih timova, pobjedu je odnio tim kreARTiva, kojeg čine Ana Ćavar i Dijana Perić. Njihova poslovna ideja je web shop za prodaju ručno izrađenih, kvalitetnih i stilski dorađenih proizvoda iz BiH, s naglaskom na njihov izvoz u inozemstvo. Drugo mjesto odnio je tim Raftmania s idejom izrade web platforme koja će svojim korisnicima pružiti uslugu bookiranjarafting izleta, a na trećem je mjestu tim Emerald s idejom dizajniranja PC kućišta za najzahtjevnije korisnike. Pobjednički tim osvojio je 10.000 KM za razvoj poslovne ideje nakon registriranja poduzeća te ulaznicu za Pioneers festival u Beču u svibnju 2016. godine.

Timovi su kroz dva mjeseca i deset treninga svoje poslovne ideje unaprijeđivali kroz sedam različitih modula: Razvoj poslovnog modela, Analiza tržišta i minimalno održivog proizvoda, Istraživanje tržišta, Financije za startupe, Marketing i brendiranje, Pregovaračke i Prezenacijske vještine. Osim toga, svaki od timova imao je i konzultacije s nekolicinom istaknutih mentora iz regije, i to iz područja za koja su sami iskazali najveću potrebu.

Prezentacijama je prisustvovao i predstavnik Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH, Ognjen Grujić, koji je izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjim tijekom programa kao i prezentiranim poslovnim idejama.Projekt Startup Akademija se provodi u suradnji s ICBL-om iz Banja Luke i BIT Centrom iz Tuzle, a financiran je uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH. Kroz idućih par dana otvaraju se i prijave za drugi ciklus, o čemu ćete se više moći informirati na www.intera.ba

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS