banner
Objava: 8.3.2016 07:28
Čitanja: 1231
Autor: Administrator
Modernizacija
U središtu Gruda prave se poslovni prostori, moderni trg, šetalište...
U središtu Gruda prave se poslovni prostori, moderni trg, šetalište...
0
1

Općinske vlasti na čelu s načelnikom Gruda Ljubom Grizeljem još ranije su najavile uređenje središta Gruda, a rješavanjem neaktivne imovine poduzeća Bekija, stekli su se uvjeti za radove. Večernji list BiH donosi makete kako će izgledati središte Gruda.

Pet gradilišta

Već ranije iznad duhanske stanice i zgrade HT-a krenulo se s izgradnjom velikog parkirališta koje bi uskoro trebao biti završeno, a ovih dana intenzivirali su se radovi na dva poslovna prostora gdje se za mjesec dana, 7. travnja, otvara trgovina “dm”. Nedugo potom bit će i otvaranje restorana. Središte će krasiti i trg koji će se nalaziti preko puta Parka hrvatskih velikana, te će biti ukomponirani svi sadržaji primjereni za šetalište. Iako su ranije spominjane i fontane, njih u ovoj fazi neće biti. - Trenutačno imamo pet značajnijih gradilišta, neki projekti se financiraju izravno iz općinskog proračuna, a neki iz drugih prihoda. Rade se Granični prijelaz u Gorici, središte Gruda, parkiralište, Osnovna škola Ruđera Boškovića i Gospodarska zona Pogana Vlaka - Poljanice. Uz te, imamo još i određene radove po zaseocima i mjesnim zajednicama, kazao nam je ranije načelnik Grizelj, stavivši naglasak na središte za koje se rješenje tražilo godinama. Grizelj je ubrzao proces aktiviranja neaktivne imovine i prodaje ugašenih poduzeća jer je smatrao da općinsko središte mora dobiti urbaniji i ljepši izgled.

Ulaganja u općinu

Uz njega, za aktualne radove najzaslužniji je poznati grudski poduzetnik i predsjednik Uprave Violeta Petar Ćorluka koji je u posljednjem razgovoru za naš list kazao kako je zadovoljan što su inicijativu ulaganja u središte prepoznali građani, posebice stanari stambenih objekata. Istaknuo je nadu da će biti još sličnih, pozitivnih primjera u zajednici, naglasivši kako će Violeta, kao proizvođač sa sjedištem u Grudama, podržati projekte i ubuduće. Kako stvari stoje, Grude očekuje kvalitetna, radna sezona.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 08.03.2016 11:14
Grude samo naprid
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS