Objava: 21.4.2017 20:26
Čitanja: 1243
Autor: Administrator
Milijarda je u pitanju!?
Wigemark: 'Prilika od milijarde eura ne bi se trebala olako propustiti'
Wigemark: 'Prilika od milijarde eura ne bi se trebala olako propustiti'
0
0

Voditelj Izaslanstva EUi posebni predstavnik Europske Unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark kazao je kako nedonošenje paketa zakona o povećanju trošarina predstavlja otežavajuću okolnost. Dodaje kako se tu priliku od milijarde eura ne bi trebalo propustiti.

"Jučerašnje glasovanje otežava unaprjeđenje infrastrukture, privlačenje stranih investicija i stvaranje novih i boljih radnih mjesta u BiH. U vrijeme gospodarske nesigurnosti u BiH i u regiji, ovu priliku vrijednu milijardu eura ne treba tako lako odbaciti", kazao je Wigemark.

Pozvao je sve političke aktere da ne zalupe vratima prijeko potrebnim investicijama i reformama.

"Bosna i Hercegovina ne smije opet zaostajati i izgubiti vrijeme na svom putu prema Europskoj uniji, dok se ostatak regije kreće naprijed", poručio je Wigemark.

Na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma PS BIH ponovno nije donesen paket zakona o trošarinama. Zastupnici su se o tim zakonima odbili izjasniti u žurnom postupku, pa će paket ići u skraćeni postupak koji dopušta stavljanje amandmana.

Povećanje trošarina na gorivo jedan je od uvjeta MMF-a za novu tranšu kredita, a vlast u BiH tvrdi kako je to jedini način da se nastavi izgradnja autoputa i održavanje magistralnih cesta.

Oporba u državnom parlamentu, članovi Saveza za promjene i četiri zastupnika SDA nisu dali podršku predloženom paketu zakona.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS