banner
Objava: 20.4.2017 18:09
Čitanja: 2370
Autor: Administrator
Humanitarni susret
Zvijezde pod Bijelim Brijegom zaigrale utakmicu za studentski dom i pučku kuhinju 'Dompes'
Zvijezde pod Bijelim Brijegom zaigrale utakmicu za studentski dom i pučku kuhinju 'Dompes'
0
0

Na travnjaku stadiona pod Bijelim Brijegom istrčale su humane zvijezde Hrvatske i Bosne i Hercegovine . Time je započeo veliki humanitarni spektakl za izgradnju Studentskog doma i pučke kuhinje Dompes.

Više od 60 javnih osoba, nogometaša, glazbenika, gospodarstvenika, političara, odmjerit će snage na nogometnom terenu, a sve kako bi se prikupila nedostajuća sredstva za završetak uređenja studentskog doma za studente slabijih materijalnih mogućnosti u Mostaru.

Voditelj projekta izgradnje Studentskog doma i pučke kuhinje Dompes, fra Iko Skoko je izrazivši zadovoljstvo zbog velikog broja okupljenih pod Bijelim Brijegom kazao kako se nada da će humana priča u Mostaru potaknuti dobre ljude da pomognu okončati projekt od velikog značaja za studente iz siromašnih obitelji.

Izbornici Dompesa Jozo Pavković i Humanih zvijezda Hrvatske Ivica Grnja i Mate Bulić sačinili su impresivan popis zvijezda koje su došle na travnjaku stadiona pod Bijelim Brijegom pokazati veliko srce i potaknuti ljude da susjeluju u velikoj humanoj priči.

Za momčad Humanih zvijezda Hrvatske između ostalih zaigrali su: Goran Jurić, Boris Živković, Kruno Jurčić, Mario Stanić, Goran Vlaović, Mato Neretljak, Marko Babić, Amir Kazić Leo, Mate Bulić i Slaven Knezović. U dresu Dompesa suprotstavili su im se Blaž Slišković, Goran Sablić, Mirko Hrgović, Nenad Pralija, Ivan Šurjak, Damir Beljo, Dragan Čović, Marinko Čavara, Zoran Tomić, Mario Vasilj i drugi.

Fra Iko je zahvalio svima koji su odvojili malo svoga vremena ne bi li pomogli ovaj veliki projekt Studentskog doma i pučke kuhinje Dompes , kojeg su pokrenuli hercegovački franjevci u siječnju 2015. godine na čelu sa fra. Ikom Skokom. Dompes je na lokaciji u proteklom ratu gotovo potpuno uništene zgrade Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva "Hrvoje", preko puta Franjevačkog samostana na Bulevaru. Do sada je završena većina vanjskih građevinskih radova, a predstoji unutarnje uređenje, za koje su potrebna sredstva.

Kako je fra Iko Skoko u više navrata naglasio Dompes je skraćenica od domus, panis et spiritus – kuća kruha i duha, te će bit dom za 150 studenata koji dolaze iz siromašnih obitelji i obitelji s više djece. U sklopu Doma, kako je naglasio djelovat će i pučka kuhinja. Stoga je današnji spektakl pod Bijelim brijegom, kako ističe od neprocjenjivog značaja.Sav prihod od ulaznica po cijeni od 5 maraka namjenjen je izgradnji navedenog projekta, a cilj je potaknuti sve humaniste da se pridruže velikoj humanoj priči.

Svi koji nisu bili u mogućnosti doći na stadion, nesvakidašnji humanitarni spektakl mogu pratiti u izravnom prijenosu Naše tv, a ukoliko se žele svojim prilozima pridružiti humanoj akciji sve informacije mogu dobiti na broj telefona: 063 334 632.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS