Arapi bi u Bosni gradili turistički grad Buroj Ozone sa 2000 KM kapitala

Tvrtka Buroj International Group, koja se bh. javnosti predstavlja kao jedan od najvećih investitora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zapravo ima kapital od samo 2 000 KM a iza sebe nema

Arapi bi u Bosni gradili turistički grad Buroj Ozone sa 2000 KM kapitala

Tvrtka Buroj International Group, koja se bh. javnosti predstavlja kao jedan od najvećih investitora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zapravo ima kapital od samo 2 000 KM a iza sebe nema nikakvih referenci, otkriva poslovni portal BiznisInfo.

Ova tvrtka najavila je gradnju najvećeg turističkog grada u Europi, Buroj Ozone u Trnovu, u vrijednosti od 4,5 milijarde KM.

Predstavnici tvrtke položili su kamen temeljac za ovaj projekt u prisustvu najviših državnih službenika 19. rujna 2016., dakle prije pola godine, ali do danas ništa nije urađeno a gradilište je sada napušteno.

Iako ova kompanija za sebe tvrdi da je jedna od vodećih tvrtki u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u sudskom registru navodi se da je njen kapital samo 2 000 KM, što je zakonski minimum za registraciju tvrtke u BiH.

Naravno, kapital ne mora biti u visini planirane investicije, ali je jasno da tvrtka sa tako malim kapitalom ne može realizirati nikakav ozbiljniji projekt.

Plan ove kompanije je bio da unaprijed rasproda vile te da tim novcem zapravo gradi Buroj Ozone, ali im je plan propao jer im niko nije htio dati novac unaprijed.

“Investitori su im rekli: OK, kupujemo vile, ali novac ćemo vam dati tek kada budu gotove. To njima, naravno, nije odgovaralo jer oni nemaju novca za gradnju tako da je cijeli projekt praktično propao”, kazao je za BiznisInfo izvor upoznat sa cijelim slučajem.

Osim što nema novca za gradnju, ova kompanija očito nema ni referenci. Na internetu je nemoguće pronaći ijedan projekt koji su realizirali ranije. Na njihovoj stranici se navodi da su dosad uspješno realizirali veći broj projekata ali se nijedan od tih projekata ne imenuje. Na kraju, javili su se i radnici ove kompanije koji tvrde da im se duguje novac a da ne mogu doći do direktora koji se kriju.