Ivan Pernar "ispisao" se iz katoličke crkve, više nije katolik

Ivan Pernar, objavio je na svom Facebook profilu kako više nije katolik te da se ispisao iz Katoličke crkve. To je napravio jer, tvrdi, "ne slaže se s vjerskim naukom njenim, niti

Ivan Pernar

Ivan Pernar, objavio je na svom Facebook profilu kako više nije katolik te da se ispisao iz Katoličke crkve. To je napravio jer, tvrdi, "ne slaže se s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama".

Napisao je i da je Katolička crkva "produžena ruka HDZ-a i sve dok će imati utjecaj nad velikim dijelom našeg naroda HDZ će dobivati izbore. Uzročno - posljedično gledano, kako će zločinačka organizacija nastaviti dobivati izbore, tako će Hrvatski narod nastaviti napuštati našu zemlju, odnosno iseljavati se iz nje. Nas koji ćemo ovdje ostati čeka bitka za goli opstanak i preživljavanje u sve surovijim uvjetima. Naime, budući da HDZ služi stranim silama i interesima zaduživati će i rasprodavati našu zemlju do zadnjeg kamena, a sve u ime velikog hrvatstva i domoljublja. Tada će se ispuniti san onih koji su nas htjeli maknuti s ovih prostora."

Nabrojao je i nekoliko primjera zbog kojih zamjera Crkvi: ."..zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe".