Katastrofa u Splitu: Gori gradsko groblje, vatra došla do zgrada i benzinskih crpki

Ne smiruje se požar na nekoliko desetaka kilometara dugoj vatrenoj liniji, od Omiša do Splita. Od 15 sati već iscrpljenim vatrogascima na požarištima pomažu tri kanadera, a od kasnije poslijepodne

Katastrofa u Splitu: Gori gradsko groblje, vatra došla do zgrada i benzinskih crpki

Ne smiruje se požar na nekoliko desetaka kilometara dugoj vatrenoj liniji, od Omiša do Splita. Od 15 sati već iscrpljenim vatrogascima na požarištima pomažu tri kanadera, a od kasnije poslijepodne i stotinjak vojnika.

Vatrogasci požar gase od četrdesetak minuta nakon ponoći, kada je buknuo u Tugarama, a potpomognut vjetrom proširio se na Srinjine, zatim tijekom jutra na Sitno Gornje i Donje te popodne na Žrnovnicu, Jesenice i Podstranu.
Podzemna raketna baza u Žrnovnici stalno se natapa vodom. Rakete su na dubini od 70 metara.

U izjavi ispred baze ministar odbrane RH Damir Krističević je rekao da je situacija pod kontrolom. U prvim večernjim satima vatra je došla nadomak Splita, do Karepovca, a zbog goleme količine dima, zatvorena je i cesta Solin-Klis.
Stanovnici ugroženih mjesta automobilima s najpotrebnijim stvarima bježe iz kuća, pa je na prilaznim cestama prema Splitu poprilična gužva.

Gusti crni dim nadvio se i iznad Splita. Kako javljaju hrvatski mediji vatra je već došla do grada. Gori gradsko groblje Lovrinac, a vatra je stigla i do zgrada na Kili, a prošla je preko ograde Karepovca, jedna cisterna Parkova i nasada koja je pokušavala ugasiti vatru je planula na tom mjestu.

Dva automobila su načeta vatrom, a u toku je evakuacija i iz tržnih centara. Kafići su skoro svi zatvoreni.