Pronađena nestala djevojka kod Posušja: U potragu bilo uključeno više od 50 ljudi

U pomoć je pozvan HGSS Posušje koja pokreće potragu, ostale članice GSSuBiH se stavljaju u pripravnost, te nakon sat i pol se pridružuju obližnje stanice-GSS Široki Brijeg

Pronađena nestala djevojka kod Posušja: U potragu bilo uključeno više od 50 ljudi

Jučer poslijepodne u mjestu Broćanac (Posušje) nestala je A.K. (1984.) udaljivši se od svoje kuće.

Kako navode iz GSS-a, njen brat, pokušavajući je pronaći, traga oko starih kuća na brdu i tu je primijeti ali ona mu izmiče i opet nestane izbjegavajući kontakt.

"U pomoć je pozvan HGSS Posušje koja pokreće potragu, ostale članice GSSuBiH se stavljaju u pripravnost, te nakon sat i pol se pridružuju obližnje stanice-GSS Široki Brijeg, HGSS Čitluk, HGSS Mostar, tu je i HGSS Imotski. Preko 50 ljudi je u terenu, policija, mještani, rodbina, lovci, GSS. Koristi se i termovizijska kamera, night vision… Djevojka je i prije imala psihičkih problema te je bilo za očekivati da izbjegava potragu", navode iz GSSuBiH.

Nakon nepuna 3 sata traganja, spasioci ponovo lociraju djevojku, oko 23.50h, u brdovitom terenu predjela Širića Brig, ovaj put uspješno joj priđu i privole na suradnju.

Ponovno je za pozitivan ishod presudno bilo to što je dojava o nestanku stigla dovoljno brzo da HGSS Posušje organizira brzu i uspješnu potragu na čelu sa Mariom Bonićem", priopćeno je iz GSSuBiH.