U Bosni i Hercegovini otežan promet zbog snježnih padalina

U Bosni i Hercegovini jutros je zbog snježnih padalina otežano prometovanje na većini putnih pravaca. Osobita pozornost skreće se na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolniku ima od 2 do 5 cm.

U Bosni i Hercegovini otežan promet zbog snježnih padalina

U Bosni i Hercegovini jutros je zbog snježnih padalina otežano prometovanje na većini putnih pravaca.

Osobita pozornost skreće se na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolniku ima od 2 do 5 cm.

Iako je zakonska obveza korištenja zimske opreme bila na snazi do 15. travnja, apelira se na vozače da na put ne kreću bez iste. To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila s prikolicom i šlepere. Vozači se pozivaju da vožnju prilagode trenutačnom stanju i uvjetima na prometnicama.

Upozorava se i na dosta slomljenog drveća koje je, pod težinom snijega, palo na kolnik, kao i na odrone kamenja.

Na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi postavljena je privremena prometna signalizacija, čije poštivanje je obvezno.

Izdvaja se autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralni putevi: M-18 Tuzla-Priboj, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Žepče-Maglaj i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, pa se tijekom dana na tim graničnim prijelazima povremeno prometuje usporeno.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporuča se korištenje graničnog prijelaza Klobuk (09.00-11.00 i 13.00-15.00 sati), priopćeno je iz BIHAMK-a.