Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhićene 22 osobe

Provodeći akciju kodnog naziva "Praznik" policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, zajedno sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po

Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhićene 22 osobe

Na području Kantona Sarajevo pripadnici MUP-a KS i SIPA-e danas su izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije i uhitili 22 osobe osumnjičene za više kaznenih djela.

Provodeći akciju kodnog naziva "Praznik" policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, zajedno sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, na području Sarajeva izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije.

Tom prilikom lišene su slobode 22 osobe osumnjičene da su u proteklom periodu počinile više kaznenih djela „Organiziranog kriminala“, a u vezi sa kaznenim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i kaznenim djelom „Posjedovanje i omogućavanja uživanja opojnih droga“.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenih djela i osoba osumnjičenih za izvršenje istih, kao i na pronalasku još deset osumnjičenih soba za kojima se traga.