Zrinjski hrabrom predstavom namučili Igokeu, no nisu izbjegli poraz u Mostaru

Košarkaši Zrinjskog poraženi su u 9. kolu Lige za prvaka od vodeće momčadi prvenstva, Igokee s 85:80.No, unatoč porazu, gledatelji na Bijelom Brijegu mogli su biti zadovoljni požrtvovnom igrom Mostaraca

 Zrinjski hrabrom predstavom namučili Igokeu, no nisu izbjegli poraz u Mostaru

Košarkaši Zrinjskog poraženi su u 9. kolu Lige za prvaka od vodeće momčadi prvenstva, Igokee s 85:80.

No, unatoč porazu, gledatelji na Bijelom Brijegu mogli su biti zadovoljni požrtvovnom igrom Mostaraca koji su većinu susreta bili u vodstvu.

Odlično su koošarkaši Zrinjskog ušli u utakmicu i pokazali Igokei kako u Mostaru neće lagano bez muke odnijeti pobjedu. Mostarci su u odličnom šuterskom raspoloženju otvorili susret te u prvoj dionici ubacili najboljoj momčadi u državi preko 30 poena (34:26).

I u drugoj četvrtini Zrinjski se ravnopravno držao s Igoeom, te se na odmor odlazi s plus šest za domaćine (52:46).

Dobar šut za tri poena održavao je kakvu takvu prednost Plemića i u trećoj dionici (66:63). No, u posljednjoj dionici Igokea preokreće rezultat. Podigli su obranu gosti iz Aleksandrovca i Zrinjski preko pet minuta nije uspio zabiti ni jedan koš. No, probudio se Ljubo Šamadan i sa dvije trice, te polaganjem Begića nakon kontre, Plemići dolaze na pola koša zaostatka (74:75).

Probudila se tada i publika u dvorani na Bijelom Brijegu što dodatno daje krila košarkašima Zrinjskog koji slobodnim bacanjima Šamadana i polaganjem Kneževića dolaze do minimalnog vodstva (78:77).

No, pokazala je Igokea zašto slovi za najbolju momčad u državi, te ponovno ubacuje u brzinu više i ponovno dolazi do vodstva. Mostarci nisu imali snage za novi preokret, te Igokea slavi u Mostaru s 85:80.

Igokeu su do pobjede predvodili Robinson (18), Micović (17) i Milošević (16).

Kod Zrinjskog je najbolji bio Draško Knežević s 28 koševa (46% za 3). Brummitt je zabio 13, Šamadan 12, Đurasović 9 (8s), a Princ 8 koševa (8a).

Zrinjski u sljedećem, posljednjem kolu gostuje u Sarajevu kod Bosne u utakmici koja će odlučivati tko će s druge pozicije u Final Four. No, ovim porazom Zrinjski je ugrozio i to treće mjesto, ali i prolazak u final Four uopće.