Agrokor

Agrokor prodaje Todorićevu vilu Castello za 7 milijuna eura

MEDVEJA - Izvanredna uprava Agrokora pokrenula je postupak prodaje Ville Castello u Medveji u općini Lovran po cijeni od 7 milijuna eura bez PDV-a, procijenivši da ta nekretnina nije neophodna za poslovanje koncerna te je u petak novinarima omogućen obilazak te fotografiranje i snimanje objekata i okućnice.  

Vlada FBiH će pojačati nadzor nad procesima oko Agrokora

Federalna vlada danas je prihvatila informaciju o aktivnostima vezanim za gospodarska društva grupacije Agrokor sa sjedištem u Federaciji BiH i zadužila Glavno tajništvo Vlade FBiH da pripremi analizu mogućih pravnih rješenja za pojačan nadzor i mjere s ciljem zaštite dobavljača i zaposlenika, u skladu s nadležnostima Vlade, te da, u najkraćem mogućem roku, pripremi prijedlog pravnih rješenja.

Konzum u BiH imat će 176 trgovina, dio radnika morati će otići i dobit će otpremnine

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, sa zamjenicima, ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom financija i riznice BiH Vjekoslavom Bevandom, razgovarao je u Sarajevu s povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za Agrokor Antom Ramljakom. 

Vratiti povjerenje kupaca 

Tri opcije za Konzum, najizgledniji Pevecov model, trenutno žarište je u BiH

Iako se prometi evidentno oporavljaju, Ramljak je priznao kako će na godišnjoj razini biti uspjeh ako promet Konzuma u odnosu na lani uhvati pozitivnu nulu. A dok je Agrokorova maloprodaja u Hrvatskoj definitivno prošla akutnu fazu, kriza Agrokora na Konzum BiH prelila se naknadno, u drugom valu, i to je trenutno žarište kojim se izvanredna uprava bavi mnogo više.

Agrokoru večeras na račun sjeda kredit od 480 milijuna eura

Nakon četvrte sjednice Privremenog vjerovničkog vijeća u Agrokoru je održana konferencija za novinare.  Iz Agrokora je potvrđeno da im večeras na račun sjeda kredit od 480 milijuna eura.

Osim Zagrebačke banke i Knighthead fonda koji su već ranije pristali na kreditiranje, u novome kreditu za Agrokor sudjeluje ukupno dvadesetak hrvatskih, ruskih, američkih i europskih banaka. Od banaka koje posluju u Hrvatskoj, Agorkor će financirati Zagrebačka banka, Erste i Reiffeisen. Za isplatu dobavljačima osigurano je 150 milijuna eura.

Pretplati se na RSS - Agrokor