Aluminij Mostar

Radnici Aluminija traže konačno reakciju pravne države, održan sastanak s Čovićem

Radnici Aluminija, preostali nakon otkaza i odlazaka za petstotinjak kolega, obnovili su rad sindikata te zatražili procesuiranje odgovornih za kritično stanje u kompaniji. Uprava se ponovo sastala s Draganom Čoviće, predsjednikom HDZ-a BiH.

Na konferenciji za medije novog rukovodstva Nezavisnog sindikata zaposlenih Aluminija d.d. Mostar kazano je kako oni nisu upoznati da se uprava kompanije jučer sastala s liderom HDZ-a.

Kinezi i dalje zainteresirani za Aluminij, radnicima produžena nada

Kineski investitori kojeg predstavlja agencija iz Izraela još uvijek nije odustala od Aluminija. Uz kompaniju iz Dubajia to su jedine preostale nade za 400 radnika nekad najbogatije hercegovačke kompanije.

Kako naš portal saznaje negativna reakcija Vlade Federacije BiH nije potpuno demotivirala kinesko-izraelske partnere te će oni raniju ponudu probati učiniti prihvatljivijom.

Stigla ponuda za Aluminij: 200 milijuna eura, gradnja elektrane i povratak radnika

Kinesko-izraelski konzorcij dao je jučer svoju ponudu za mostarski "Aluminij" i predstavnicima Vlade FBiH i mostarske kompanije prezentirao biznis plan ponovnog pokretanja proizvodnje, piše Dnevni list. Navodno zbog obimnog materijala Vlada jučer nije bila u mogućnosti razmatrati ponudu tog konzorcija, te će to učiniti na jednoj od slijedećih sjednica. 

Aluminij između gašenja i strateškog partnera: Struja je opet ključni faktor

Priča o ugašenom mostarskom divu Aluminiju d.d. ulazi u novo poglavlje, možda i završno. Službeno, sve nade uperene su u pronalazak strateškog partnera koji bi osigurao pokretanje proizvodnje i izbjegao kraj koji se naslućuje već mjesecima.

Početak rujna značio je kraj radnog odnosa za više od 500 radnika kompanije kojoj je 10. jsrpnja isključena struja. Time su i sindikalni lideri koji su mjesecima punili medijski prostor proglašeni tehnološkim viškom, a kompanija je ušla u vrijeme isčekivanja i špekulacija.

Kinezi su stigli u Aluminij i imaju plan?

Kinezi bi u petak trebali predstaviti plan za Aluminij, objavio je mostarski Dnevni list navodeći kako za sada nitko ne zna točno kakve planove s ugašenom tvornicom ima taj konzorcij, koji je javnosti predstavljen kao ozbiljan i veliki globalni igrač na tržištu. Dnevni list piše kako već nekoliko dana u Mostaru boravi kineski dio ‘kinesko-izraelskog’ konzorcija koji radi dubinsku analizu stanja u Aluminiju kako bi se donijela odluka o eventualnom investiranju u posrnulu kompaniju.

Pretplati se na RSS - Aluminij Mostar