Aluminij Mostar

Aluminij: Nitko nije vraćen s kapije

''Nema ni govora o diskriminaciji investitora, svi ozbiljni poslovni ljudi su dobrodošli u Aluminij Mostar'', navodi se u priopćenju za javnost iz mostarske tvornice u kojem se demantiraju navodi da su s ulaza u tvornicu vraćeni arapski investitori.

Aluminij između gašenja i strateškog partnera: Struja je opet ključni faktor

Priča o ugašenom mostarskom divu Aluminiju d.d. ulazi u novo poglavlje, možda i završno. Službeno, sve nade uperene su u pronalazak strateškog partnera koji bi osigurao pokretanje proizvodnje i izbjegao kraj koji se naslućuje već mjesecima.

Početak rujna značio je kraj radnog odnosa za više od 500 radnika kompanije kojoj je 10. jsrpnja isključena struja. Time su i sindikalni lideri koji su mjesecima punili medijski prostor proglašeni tehnološkim viškom, a kompanija je ušla u vrijeme isčekivanja i špekulacija.

Kinezi su stigli u Aluminij i imaju plan?

Kinezi bi u petak trebali predstaviti plan za Aluminij, objavio je mostarski Dnevni list navodeći kako za sada nitko ne zna točno kakve planove s ugašenom tvornicom ima taj konzorcij, koji je javnosti predstavljen kao ozbiljan i veliki globalni igrač na tržištu. Dnevni list piše kako već nekoliko dana u Mostaru boravi kineski dio ‘kinesko-izraelskog’ konzorcija koji radi dubinsku analizu stanja u Aluminiju kako bi se donijela odluka o eventualnom investiranju u posrnulu kompaniju.

Gašenje Aluminija izazvat će mnoge minuse koje će netko morati platiti

Skoro je izvjesno da će Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a do kraja godine ostati bez tri milijuna maraka poreznih prihoda, nakon gašenja Aluminija i u skladu s trenutnim gospodarskim prilikama u ovom kantonu, rečeno je Dnevnom avazu iz ove institucije. Ipak, iz ZZO-a su poručili da to neće utjecati na ispunjenje financijskog plana Zavoda za ovu godinu. Avaz navodi i kako će posljedice gašenja proizvodnje u mostarskom Aluminiju, sudeći prema svemu, skupo koštati našu zemlju i porezne obveznike. 

Aluminij: Uručuju se rješenja o prestanku radnog odnosa

Oko 500 radnika trebalo bi s Upravom potpisati sporazum o prekidu radnog odnosa nakon čega će im biti isplaćene otpremnine. 

Radnici Aluminija počeli dobivati rješenja o prestanku radnog odnosa, a i dalje se ne zna hoće li i kada će biti ponovno pokrenuta proizvodnja.  Oko 500 radnika trebalo bi s Upravom potpisati sporazum o prekidu radnog odnosa nakon čega će im biti isplaćene otpremnine. 

Otpremnine Aluminija bit će osigurane iz povrata PDV-a, evo koliko bi trebala biti prosječna

Današnji sastanak Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar s Upravom i Sindikatima privukao je pažnju brojnih razočaranih radnika. Ipak, vjerovatno je da će radnici pristati na novu sistematizaciju radnih mjesta i proglašenje tehnološkog viška za više od 500 radnika.

HDZ optužuje SDP, SDA, HSP i Lijanovićevu NSRZB za stanje u Aluminiju

''Poticatelji destabilizacije i sukoba, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, u još jednom navratu zapaljive retorike i političke neodgovornosti, kroz svoju je Županijsku organizaciju HNŽ-a pozvala na rušenje uspostavljenog konstruktivnog dijaloga Kriznog odbora Aluminija d.d. koji intenzivno radi na stabilizaciji navedenog poduzeća'', naveli su u ponedjeljak iz Gradskog odbora HDZ-a Mostar. Iz mostarskog odbora stranke navode kako je za propast Aluminija kriva ''platformaška uprava'' SDP-a, SDA, HSP-a i NSRZB-a.

Kinezi koji žele Aluminij već rade na projektu kod Tomislavgrada, a zastupa ih Izraelac koji je vlasnik nogometnog kluba

Misteriozna kineska kompanija, koju u pregovorima o kupovini ugašenog Aluminija d.d. Mostar zastupa agencija iz Izraela, već posluje u BiH. China Machinery Engineering Corporation (CMEC) gigant je metalske industrije, a već dvije godine gradi vjetroelektranu kod Tomislavgrada.

Pretplati se na RSS - Aluminij Mostar