Aluminij Mostar

Svjetski gigant iz Švicarske želi kupiti posrnuli mostarski Aluminij

Najveća svjetska kompanija za trgovinu rudama i sirovinom Glencore, čije je središte u Švicarskoj, želi postati strateški partner posrnuloj mostarskoj kompaniji Aluminij kojoj zbog enormnih dugovanja, najviše za električnu energiju, odavno prijeti stečaj, piše u nedjelju sarajevski Dnevni avaz

U Vladi Federacije razgovaralo se s širokobriješkim Fealom, tema Aluminij Mostar

Reorganizacija i prestrukturiranje Aluminijskog kombinata, uz ostalo se navode u zaključcima revizije kombinata koju je prošle godine naručila Vlada Federacije, a koji će biti obznanjeni nakon sastanka u ponedjeljak zajedno sa mogućim rješenjima za kombinat. No ono što je i potvrdio resorni ministar Nermin Džindić, strateški partner mora se pronaći, prenosi N1. "Imate dva moguća scenarija. Jedan je pronalazak strateškog partnera što je u ovom trenutku jedna od mogućih opcija, bliža od one nepoželjnije, a to je stečaj.

Aluminij ponovo ostaje bez struje, Elektroprivreda HZHB isključuje bivšeg giganta

Mirniji period za Aluminij d.d. Mostar je završen jer se problemi s nabavkom električne energije ponovo pojavljuju. Elektroprivreda HZHB od nedjelje prestaje isporuke, a Aluminij je osuđen da traži nove dobavljače.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Aluminija d.d. Mostar od nedjelje, 16. lipnja 2019. godine, Elektroprivreda HZHB prestaje biti Aluminijev dobavljač električne energije. 

Aluminiju stigla dodatna opterećenja od države

Loše vijesti za Aluminij kao da sustižu jedna drugu. Mostarska kompanija dobila je ovih dana obavijest o novim obvezama po pitanju naknada i poreza koje državi plaća.

Dražen Pandža, v. d. direktora Aluminija d.d. Mostar, za Klix.ba kaže kako čekajući na okončanje aktualne procedure izbora direktora, uprava mostarske tvornice intenzivno radi na zaduženjima koja je dobila od Skupštine i Nadzornog odbora, a na tragu izvještaja nezavisne revizorske kuće KPMG.
 

Evo kojih se pet osoba prijavilo na natječaj za direktora Aluminija

Tomislav Mazal, Danijel Bukovac, Zlatko Topić, David Bećirović i Dražen Pandža pet je imena koja su poslana na natječaj za novog direktora Aluminija d.d. Mostar. Pandža će tako potražiti mogućnost da ostane na čelu mostarske tvornice koju je vodio u njezinim najtežim trenutcima. Direktorskoj poziciji nada se i Mazal, koji je skoro deset godina bio na čelu hrvatske kompanije Đuro Đaković. Bukovac je još jedan Aluminijev čovjek jer je radio kao rukovoditelj transporta i održavanja dok je Bećirević prijavu poslao iz Amerike.

Mostarski Aluminij traži direktora

Članovi Nadzornoga odbora Aluminija d.d. Mostar, pod predsjedanjem Zdenka Klepića, donijeli su Odluku o raspisivanju javnoga natječaja za izbor direktora Aluminija d.d. Mostar na četverogodišnje mandatno razdoblje. Na tomu će tragu, 1. veljače 2019. godine, uslijediti propisana objava Javnoga natječaja, s jasno naznačenim uvjetima koje kandidati moraju ispunjavati. Predmetna je odluka donesena sjednici NO-a, tijekom koje je razmatrana i Odluka sa Skupštine dioničara Društva, održane 11. siječnja 2019.

Na Skupštini dioničara Aluminija imenovan novi saziv NO, za neovisnoga revizora tvrtka Ekus d.o.o. Široki Brijeg

Na današnjoj, redovitoj Skupštini dioničara Aluminija d.d. Mostar, održanoj pod predsjedanjem Marinka Bošnjaka koji je zastupao interese dioničkoga paketa Vlade FBiH, Aluminijevi su dioničari, zbog isteka mandata, razriješili dužnosti svih sedam članova Nadzornoga odbora Društva, imenovavši u to tijelo, u ime državnoga kapitala FBiH dr. sc. Zdenka Klepića, Igora Planinića i Vedrana Smiljanića, u ime Vlade RH Ilu Bakovića te u ime malih dioničara Željka Damjanovića, Željka Filipovića i Samira Anića.

Aluminij dobiva struju, a prvi račun tek za 120 dana

Prema odluci koju je usvojila Skupština Elektroprivrede HZ HB, ovo poduzeće od 1. siječnja počelo je isporučivati električnu energiju mostarskom Aluminiju. Kako nam je rekla Marija Buntić, rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija u EP HZ HB, Aluminiju se električna energija isporučuje sukladno odluci većinskih vlasnika Elektroprivrede HZ HB te zasada nema nikakvih smetnji u ovome procesu. - Uprava poduzeća dobila je iste uvjete kupnje električne energije kao što mi imamo ugovor s Aluminijem.

Pandža: Ugovor još nije potpisan, a odgoda plaćanja struje znači premosnicu, ne i rješenje

Suglasnost koju je Vlada FBiH dala Elektroprivredi HZHB i Aluminiju d.d. Mostar za poduzimanje aktivnosti na rješavanju opskrbe Aluminija električnom energijom, uz mogućnost odgode plaćanja 60 plus 60 dana, Uprava Aluminija ocjenjuje bitnim, ali ne i ključnim korakom na putu trajnoga rješenja nagomilanih problema koji opterećuju mostarsku tvornicu.

Pretplati se na RSS - Aluminij Mostar