Andrej Plenković

Plenković u Mostaru: Naša trajna obveza je osigurati ravnopravnost Hrvata u BiH

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a RH Andrej Plenković u posjetu je BiH.  Predsjednici dva HDZ-a iz BiH i Hrvatske, Dragan Čović i Andrej Plenković održali su danas sastanak u Mostaru povodom obilježavanja 30. godišnjice HDZ BiH i 15 godinja Čovićevog predsjedavanja ovom strankom. Plenković je nazočio i svečanoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH. Poručeno je kako Hrvatska i HDZ nastavljaju snažno podržavati BiH na njenom putu ka EU i NATO-u.

Plenković na Zagreb summitu: BiH dodijeliti status kandidata, Hrvati moraju biti ravnopravni

Hrvatski premijer i čelnik HDZ-a Andrej Plenković otvoreno je na zagrebačkoj videokonferenciji Summitu Europska unija Zapadni Balkan pozvao da se BiH dodijeli kandidacijski status s unijom, te je pozvao na ostvarenje 'jednakopravnosti i zastupljenosti' bosanskohercegovačkih Hrvata unutar ove zemlje.

Plenković iz Pariza napao stranačku opoziciju i ekstremnu desnicu: Neće me sigurno srušiti!

Premijer Andrej Plenković u radnom je posjetu Francuskoj. U Parizu će se sutra sastati s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. Plenković se danas iz Pariza osvrnuo na jučerašnje predsjedničke izbore na kojima je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović doživjela poraz.

Novinari su ga upitali o budućoj kohabitaciji s novoizabranim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Plenković našao krivca za izborni poraz: Evo tko je po njemu presudio odlasku Grabar Kitarović s Pantovčaka

Nakon što je Kolinda Grabar Kitarović održala govor kada je postalo jasno da je izgubila izbore novinarima je izjavu dao i Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, koji je nakon ovog gubitka u nezavidnoj situaciji u stranci

'Želio bih na kraju drugog kruga zahvaliti predsjednici na njezinih pet godina mandata... Zahvaljujem isto tako svim članicama i članovima HDZ-a koji su naporno radili da osvojimo još jedan mandat...', kazao je Plenković.

Plenković ima strašan potencijal u EU, on može riješiti Izborni zakon u BiH ali fali mu jedno, on je još uvijek diplomat a ne lider

Bez obzira što mislili o njemu, Plenković je daleko najveća politička faca u regiji. Dugogodišnji staž kroz institucije Europske unije a onda i premijerski mandat u Vladi Republike Hrvatske omogućili su mu da doista postane i prvo političko  ime u regiji.

Andrej Plenković uspio promijeniti trasu autoceste u BiH

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je razgovore sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom vezano za trasu buduće autoceste kroz BiH.
"Dogovoreno je da će trasa autoceste kod Modriče zaobići kuće hrvatskih povratnika u selima Garevac, Čardak i Donji Kladari", navodi se na Twitter nalogu Vlade Republike Hrvatske.

Novi ministar vanjskih poslova RH rođen je u Prisoju kod Tomislavgrada

Dr. Gordan Grlić Radman, sadašnji veleposlanik RH u Berlinu novi je ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Dr. Grlić Radman zamijenit će Mariju Pejčinović Burić.

Tu informaciju prenijeli su hrvatski mediji dodajući kako na mjesto Gabrijele Žalac dolazi ministar Marko Pavić, umjesto Tomislava Tolušića pomoćnica ministra Marija Vučković a umjesto Nade Murganić saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Plenković je HDZ vodio u krivom smjeru a onda se pojavio 'crni labud'

Nakon što je Tomislav Karamarko u najboljoj namjeri okupio hrvatsku desnicu na čelu sa HDZ-om i tako prepoznao važnost ujedinjavanja političkih stranaka sličnih programa bez obzira na sve vrste medijskog ali i političkog progona radikalne hrvatske ljevice u koju sasvim sigurno treba svrstati i SDP, te jasno isticao demokršćanski konzervatizam kroz izbornu koaliciju u više izbornih ciklusa kao branu sve radikalnijoj ljevici koju su svestrano kako tada tako i danas bezrezervno podržavali utjecajni ali pristrani ljevičarski mediji u Hrvatsko

Na znanstvenom skupu “Europski ustav za BiH” i hrvatski premijer Plenković

U Neumu se u četvrtak i petak održava znanstveno-stručni skup pod nazivom “Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu”, koji će okupiti brojne znanstvenike i političare. Na skupu u Neumu uvodno predavanje održat će i premijer Hrvatske Andrej Plenković,  javlja Hrvatski Medijski Servis

Pretplati se na RSS - Andrej Plenković