Andrej Plenković

Plenković ima strašan potencijal u EU, on može riješiti Izborni zakon u BiH ali fali mu jedno, on je još uvijek diplomat a ne lider

Bez obzira što mislili o njemu, Plenković je daleko najveća politička faca u regiji. Dugogodišnji staž kroz institucije Europske unije a onda i premijerski mandat u Vladi Republike Hrvatske omogućili su mu da doista postane i prvo političko  ime u regiji.

Andrej Plenković uspio promijeniti trasu autoceste u BiH

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je razgovore sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom vezano za trasu buduće autoceste kroz BiH.
"Dogovoreno je da će trasa autoceste kod Modriče zaobići kuće hrvatskih povratnika u selima Garevac, Čardak i Donji Kladari", navodi se na Twitter nalogu Vlade Republike Hrvatske.

Novi ministar vanjskih poslova RH rođen je u Prisoju kod Tomislavgrada

Dr. Gordan Grlić Radman, sadašnji veleposlanik RH u Berlinu novi je ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Dr. Grlić Radman zamijenit će Mariju Pejčinović Burić.

Tu informaciju prenijeli su hrvatski mediji dodajući kako na mjesto Gabrijele Žalac dolazi ministar Marko Pavić, umjesto Tomislava Tolušića pomoćnica ministra Marija Vučković a umjesto Nade Murganić saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Plenković je HDZ vodio u krivom smjeru a onda se pojavio 'crni labud'

Nakon što je Tomislav Karamarko u najboljoj namjeri okupio hrvatsku desnicu na čelu sa HDZ-om i tako prepoznao važnost ujedinjavanja političkih stranaka sličnih programa bez obzira na sve vrste medijskog ali i političkog progona radikalne hrvatske ljevice u koju sasvim sigurno treba svrstati i SDP, te jasno isticao demokršćanski konzervatizam kroz izbornu koaliciju u više izbornih ciklusa kao branu sve radikalnijoj ljevici koju su svestrano kako tada tako i danas bezrezervno podržavali utjecajni ali pristrani ljevičarski mediji u Hrvatsko

Na znanstvenom skupu “Europski ustav za BiH” i hrvatski premijer Plenković

U Neumu se u četvrtak i petak održava znanstveno-stručni skup pod nazivom “Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu”, koji će okupiti brojne znanstvenike i političare. Na skupu u Neumu uvodno predavanje održat će i premijer Hrvatske Andrej Plenković,  javlja Hrvatski Medijski Servis

Plenković najavio uvjerljivu pobjedu HDZ-a na izborima za Europski parlament

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak na obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a Trešnjevka da će HDZ uvjerljivo, treći put zaredom, pobijediti na izborima za Europski parlament i pokazati da su nedvojbeno daleko najjača politička snaga u zemlji

Plenković: Dajemo dozvole za zapošljavanje 50 tisuća stranaca

Jedna od važnijih odluka na današnjoj sjednici Vlade bila je odluka kvotama za strance. 'Ministar Pavić je vodio razgovore s partnerima i napravili smo procjene koliki bi broj stranaca bio potreban s obzirom na potrebe našeg gospodarstva. Radi se o novih 50 tisuća radnih dozvola jer gospodarski subjekti procjenjuju da im toliko radnika treba da se pripreme za sezonu, bilo građevinsku ili turističku. To ne znače da oni koji su bez posla nemaju šansu, dapače', rekao je Plenković.

 

'Nema ničega dobrog, normalnog niti prirodnog da bošnjački narod izabere Hrvatima političke predstavnike'

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u utorak u Rijeci kako očekuje da Hrvatski sabor usvoji Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH s ciljem da ojača položaj hrvatskog naroda u BiH kao konstitutivnog koji treba biti ravnopravan s druga dva naroda. Odgovarajući na pitanje novinara hoće li Deklaracija Hrvatskog sabora o položaju Hrvata u BiH, planiranu da se donese do kraja ove godine, biti usvojena i hoće li to nešto promijeniti, Plenković je rekao da će se ona sigurno usvojiti.

Pretplati se na RSS - Andrej Plenković