Autoindustrija

Sarajevski Golf 2 danas slavi 35 godina: Proizveden u Vogošći, nosi oznaku J

Golf 2, jedan od, ne tako davno, najpopularnijih automobila u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu je prvi put proizveden prije 35 godina. Tvornica Automobila Sarajevo ili skraćeno TAS bila je autoindustrija koja je proizvodila razna Volkswagenova vozila (Volkswagen Buba, Volkswagen Golf I, Volkswagen Golf II, Volkswagen Golf III, Jetta 1, Jetta 2 i drugi). Tvornica je nastala 1969. godine sklapanjem partnerstva sa Volkswagenom, a suradnja je započela montažom Bube, nekadašnjeg najpoznatijeg Volkswagenovog modela.

Unatoč krizi, malo radnika u 'bh. autoindustriji' ostalo bez posla

BiH kompanije koje rade za automobilsku industriju u najvećoj mjeri oslanjaju se na lance dobavljača europskih proizvođača automobila. Stoga je slom autoindustrije u Europi prouzročen pandemijom koronavirusa snažno pogodio i poslovanje BiH kompanija kojima su narudžbe smanjene, a one su se našle pred izazovom da održe poslovanje i radna mjesta u nazabilježenom ekonomskom potresu.

Automobilska industrija u doba koronavirusa'; Evo kako epidemija utječe na europsku proizvodnju

Pogledajmo kakva je trenutna situacija s proizvodnim pogonima velikih europskih automobilskih marki kada je riječ o njihovim proizvodnim pogonima u trenutnom svjetskom epicentru epidemije koronavirusa - u Europi

Dok posljednjih tjedana pratimo s opravdanim strahom i neizvjesnošću kako se pojedine zemlje, prvenstveno u našem europskom okruženju, nose s epidemijom virusa COVID-19 razmišljamo prije svega o tome kako će se to odraziti na zdravlje nas i naših najmilijih, a tek onda o svemu onome što nas okružuje.

Rezultati tehničkih pregleda u Njemačkoj otkrili koji su automobili najkvalitetniji

U Njemačkoj je TÜV organizacija koja prati i nadzire tehničke preglede, a upravo je objavila izvještaj s pregleda obavljenih u njezinim stanicama za tehničke preglede.
Prije svega, u toj moćnoj europskoj državi prosječna starost automobila je 9.5 godina, što je, naravno, mnogo bolje nego u Hrvatskoj. Mi se krećemo oko 14 godina, a s obzirom na kvalitetu života i visinu primanja – još je i dobro. No, niti u Njemačkoj na cvjetaju ruže pa flota automobila stari, još 2010. godine prosječna starost vozila bila je 8 godina.

Češka jedno od najstabilnijih europskih gospodarstava gdje plaće uvijek rastu

Plaće češkim radnicima snažno rastu, a s obzirom da je Češka jedno od najstabilnijih europskih gospodarstava, za očekivati je da će se trend nastaviti i u idućim godinama.

No, povećanje životnog standarda ima i svoje loše strane po ekonomsku politiku zemlje. Od listopada do prosinca prošle godine prosječna plaća u zemlji dosegla je 31.646 kruna (1229 eura) što je nominalno osam posto više nego godinu ranije.

Pretplati se na RSS - Autoindustrija