Bakir Izetbegović

Jesu li trojica tužitelja bošnjačke nacionalnosti htjeli napakostiti vlastitom narodu ili stati na kraj kriminalu u aferi 'Respiratori'?

Od samostalnosti BiH do današnjih dana nije bilo puno nekih vremenskih intervala kad zemlja nije bila u nekoj krizi. Od onih ekonomskih ali i onih političkih koje, htjeli mi to priznati ili ne, ostavljaju duboke tragove na građanima ili bolje reći žiteljima ove države.

Izetbegović: HDZ će odustati od Izbornog zakona, o Mostaru će odluku donijeti SIP ili OHR

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je kazao da je koalicija sa Demokratskom frontom (DF) i Savezom za bolju budućnost (SBB) dogovorena 17. maja, a da je u petak precizirana.

Sastaju se šefovi Parlamenta BiH: Danas će znati ima li pomaka

Šefovi oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas će održati zajedničku sjednicu na kojoj će biti govora o radu državnog organa zakonodavne vlasti. Nakon dugo vremena za isti stol danas će sjesti Dragan Čović, Bakir Izetbegović, Nikola Špirić, Denis Zvizdić, Nebojša Radmanović i Borjana Krišto, odnosno predsjedatelji i zamjenici predsjedatelja Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, piše Klix.ba.  

I Izetbegović zvecka oružjem, kako se može suditi generalima za UZP

''Vlasti u RS-u predvođene Miloradom Dodikom stalnim provokacijama poput relativiziranja presude Radovanu Karadžiću, crtanja novih karata i separatističkim prijetnjama zapravo žele iskušati reagiranje i međunarodne zajednice ali i "domoljuba u BiH". Bude li odgovor na te provokacije slab, svašta je moguće'', rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović u intervjuu za sarajevski Klix. 

Izetbegović: DF je napravio dobar potez; više vjerujem Mektiću nego Tužiteljstvu BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je u hotelu “Hills” u Sarajevu razgovarao s mladima u okviru projekta “Kafa sa…”, koji organizira Institut za razvoj mladih “Kult”. Tom prilikom komentirao je potpisivanje sporazuma s Demokratskom frontom te istaknuo da je to dobar potez.

Izetbegović odao priznanje Čoviću: On će tražiti puno toga ali nikad neće naštetiti BiH

''Da je onaj drugi motor uključen, Bh. blok, išli bi nešto brže, samo što su se ziheraški izmaknuli'', izjavio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović u intervjuu za Glas Amerike. Između ostalog, govorio je i o odnosu s HDZ-om i Draganom Čovićem te Miloradom Dodikom rekavši kako će te stranke surađivati ''teško, ali ćemo nekako funkcionirati''. ''Mi ćemo se boriti protiv gospodina Dodika i surađivati s gospodinom Dodikom, suprotstavljati se HDZ-u i surađivati s HDZ-om. I to radimo 28 godina. Hrvatska strana u politici BiH nikada nije zagazila dokle je zagazila srpska strana.

Koalicija s HDZ-om na svim razinama, SDA će razgovarati sa A- SDA, PDA i SBB-om

U središnjici SDA održan je sastanak izaslanstava HDZ-a i SDA predvođenih predsjednicima Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem. Čović je kazao da je suradnja te dvije stranke neophodna za bolje odnose u BiH. 

Sastanku su prisustvovali i Denis Zvizdić, Asim Sarajlić, Halid Genjac, Marinko Čavara, Vjekoslav Bevanda, Lidija Bradara i Borjana Krišto, javlja Avaz.

Tema sastanka bilo je formiranje vlasti

Izetbegović je novinarima rekao da je bila dobra atmosfera.

Izetbegović pozvao Bošnjake da se naoružaju

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović kazao je u subotu da je nužno jačati obrambenu moć njegove zemlje i pritom je Bošnjake pozvao na jedinstvo jer ih sve više ugrožavaju politike koje se vode na hrvatskoj odnosno srpskoj strani. Sudjelovanje u obilježavanju obljetnice formiranja Sedme muslimanske Brigade Armije BiH u Zenici Izetbgeović je iskoristio kako bi ponovio svoje ranije poruke da se BiH mora naoružati i tako odgovoriti na vojno jačanje Hrvatske i Srbije. To je nužno da se ne bi ponovila 1992.

Plenkovićevi pokušaji da preko EU pomogne Hrvatima u BiH neće rezultirati ničim

Krajnje bespotrebno miješanje u unutarnje stvari BiH koje neće rezultirati ničim što Plenković želi, osim time da je on zadovoljio formu. Evo on je pokazao brigu za Hrvate u BiH, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i Bošnjački član Predsjedništva BiH  komentirajući najavu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića da će Vijeće za vanjske poslove Europske unije na svojoj sjednici raspravljati o rezultatima izbora u BiH i o neustavnom izbornom zakonu koji Hrvatima ne osigurava legitimno predstavljanje.

Pretplati se na RSS - Bakir Izetbegović