Bakir Izetbegović

Izetbegović poslao pismo međunarodnoj zajednici u kojem pokazuje da ne želi prestati s preglasavanjima Hrvata

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je pismo međunarodnim dužnosnicima- visokom predstavniku Valentinu Inzku, američkom i britanskom veleposlaniku Ericu Nelsonu i Matthew Fieldu te šefu izaslanstva EU u BiH Johannu Sattleru i šefici Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec.

SDA optužuje da HDZ vrši atak na demokratski proces u BiH

Na pismo koje je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) Dragan Čović uputio predstavnicima međunarodne zajednice, ponovo ukazujemo na neospornu činjenicu da je HDZ izvršio atak na demokratski proces u BiH, blokirajući izbor nove Vlade FBiH koja treba odražavati izbornu volju građana, navodi se u reagiranju SDA.

Hrvati su konstitutivan i ravnopravan narod, nikada neće biti formirana vlast bez stranke koju većinski podržavaju Hrvati

''Nikada nisam Hrvate nazvao manjinom, niti ću. Hrvati su konstitutivan i ravnopravan narod u BiH. Znao sam kazati da manjina u Parlamentu Federacije BiH poništava volju većine, i to je istina. Frustrirajuća istina za nas'', rekao je čelnik SDA Bakir Izetbegović u intervjuu Večernjem listu. Izetbegović navodi kako ''HDZ ima kontrolu u Domu naroda i zaustavlja što god hoće, bez obrazloženja''.

Izetbegović: Znam kako narod živi, ja imam običnu kuću a ne vilu kako pričaju

Lider SDA Bakir Izetbegović je u večerašnjem Pressingu na N1 govorio o raznim temama, a kazao je da u doba pandemije 2/3 plaće daje narodu, a preostalu jednu trećinu za kredit. Znate li kako narod živi? "Znam jer dugo sam živio onako kako narod živi. Teško sam živio, nisam predsjednikov sin oduvijek nego zatvorenički sin. Pošto to znam, gotovo sam čitavu plaću u doba korone dao narodu, 2/3. Onu treću dajem za kredit.

Jesu li trojica tužitelja bošnjačke nacionalnosti htjeli napakostiti vlastitom narodu ili stati na kraj kriminalu u aferi 'Respiratori'?

Od samostalnosti BiH do današnjih dana nije bilo puno nekih vremenskih intervala kad zemlja nije bila u nekoj krizi. Od onih ekonomskih ali i onih političkih koje, htjeli mi to priznati ili ne, ostavljaju duboke tragove na građanima ili bolje reći žiteljima ove države.

Izetbegović: HDZ će odustati od Izbornog zakona, o Mostaru će odluku donijeti SIP ili OHR

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je kazao da je koalicija sa Demokratskom frontom (DF) i Savezom za bolju budućnost (SBB) dogovorena 17. maja, a da je u petak precizirana.

Sastaju se šefovi Parlamenta BiH: Danas će znati ima li pomaka

Šefovi oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas će održati zajedničku sjednicu na kojoj će biti govora o radu državnog organa zakonodavne vlasti. Nakon dugo vremena za isti stol danas će sjesti Dragan Čović, Bakir Izetbegović, Nikola Špirić, Denis Zvizdić, Nebojša Radmanović i Borjana Krišto, odnosno predsjedatelji i zamjenici predsjedatelja Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, piše Klix.ba.  

I Izetbegović zvecka oružjem, kako se može suditi generalima za UZP

''Vlasti u RS-u predvođene Miloradom Dodikom stalnim provokacijama poput relativiziranja presude Radovanu Karadžiću, crtanja novih karata i separatističkim prijetnjama zapravo žele iskušati reagiranje i međunarodne zajednice ali i "domoljuba u BiH". Bude li odgovor na te provokacije slab, svašta je moguće'', rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović u intervjuu za sarajevski Klix. 

Izetbegović: DF je napravio dobar potez; više vjerujem Mektiću nego Tužiteljstvu BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je u hotelu “Hills” u Sarajevu razgovarao s mladima u okviru projekta “Kafa sa…”, koji organizira Institut za razvoj mladih “Kult”. Tom prilikom komentirao je potpisivanje sporazuma s Demokratskom frontom te istaknuo da je to dobar potez.

Pretplati se na RSS - Bakir Izetbegović