Bile

Počelo asfaltiranje proširenog puta Goranci - Bile, slijedi nastavak do Prova

Sredinom veljače 1992. godine započelo je probijanje Puta spasa koji je od Goranaca, preko Bila i Grabove Drage vodio prema Širokom Brijegu. Taj potez se pokazao ključnim u ratno vrijeme jer je to bio jedini izlaz iz opkoljenog Mostara. Tim putem spasa su izašle tisuće ljudi, ne samo iz opkoljenog Mostara, nego iz cijele BiH. Tim putem se dostavljala logistička i humanitarna pomoć Mostaru, piše Hercegovina.in. Danas, 28. godina poslije, započela je rekonstrukcija i asfatiranje Puta spasa.

Nekoliko stotina Širokobriježana i Mostaraca znali gdje pobjeći od ove nedjeljne žege

Gdje pobjeći sa ove žege znalo je nekoliko stotina Širokobriježana i Mostaraca u ovaj nedjeljni dan jer su odabrali proplanak Bile. Na Bilima postoji duga tradicija okupljanja prvu nedjelju nakon Petrovdana, pa se danas gore okupilo mnoštvo koje je sudjelovalo u svetoj misi a nakon nje i druženju na ovom lijepom proplanku kojeg hladi vjetar s Čabulje …

Evo nekoliko fotografija koje je snimio fotoreporter ABCportala

Rezervirajte termin i posjetite konje na Bilima

Organizirani posjeti konjima na Bilima imaju svrhu približavanja konja svim ljubiteljima ovih plemenitim životinjama. Posjeti uključuju doček na Bilima, potragu za konjima, druženje sa njima i upoznavanje života konja na Bilima. 

Termin je potrebno rezervirati tjedan dan prije. Informacije o dolasku, detaljima posjete i naknadi za vodiča možete dobiti putem poruka na njihovoj fb stranici.

 

Gradonačelnik Širokog se pridružio akciji spašavanja divljih konja na Bilima

Nakon što smo objavili reportažu o divljim konjima na Bilima koji u ljetnom periodu žeđaju zbog nedostatka vode, mnogi dobri ljudi su se javili i pomogli kako bi se taj vrlo važni problem za ostanak i preživljavanje konja na ovom području riješio ili bolje reći ublažio jer svako godišnje doba donosi nove nevolje za ove ljepotane, piše ABCportal.info

Pretplati se na RSS - Bile