Bitcoin

U Hrvatskoj prvi grad u Europskoj uniji koji je uveo plaćanje Bitcoinom

Sveta Nedelja prvi je grad u EU koji će omogućiti plaćanje javnih usluga Bitcoinom. U Europi to nudi jedino švicarski Zug, a globalno još dva grada u Kanadi – Richmond Hill i Innisfil te dvije savezne države SAD-a Ohio i New Hampshire.

Bitcoin se vratio na razine iznad 10.000 dolara

Posljednjih se dana cijena bitcoina ponovno vratila u fokus javnosti i kriptozajednice. Pogurana s nekoliko vanjskih faktora, ponovno je došla iznad "magične" granice od 10.000 američkih dolara, pa je ulagačima tako ovo kretanje dalo novi razlog za optimizam. Cijena bitcoina posljednjih se mjeseci, otkako je bila pala ispod 10 tisuća dolara početkom kolovoza, kretala na razinama između 7 i 10 tisuća dolara.

Kriza kriptovaluta: Nekadašnjih 1.000 sada vrijedi 63 eura

Cjelokupna vrijednost tržišta kriptovaluta pala je u petak, 7. prosinca, ispod 100 milijardi eura prvi put ove godine. Bitcoin, koji je i dalje najskuplji digitalni novac, na burzi Beetstamp košta samo 2.940 eura. Prije godinu, 8. prosinca 2017. godine, bitcoin je na burzama dostigao cijenu od gotovo 15.000 eura. Iako je priličan broj kriptovaluta imao rast tijekom posljednja 24 sata, ukupno tržišno stanje je i dalje pesimistično. Cijene većine najvećih kriptovaluta dodatno su pale ovoga tjedna, i to značajno.

Kriptovalute u slobodnom padu, novac nestaje brže nego u dot-com krizi iz 2000.

Velik pad cijena kriptovaluta u ovoj godini sve više i više izgleda kao nešto što će biti zabilježeno u knjigama neslavnih rekorda. U ovoj godini cijene kriptovaluta u prosjeku su pale oko 80 posto, što je veći pad u odnosu na potop dionica tehnoloških i internetskih kompanija iz 2000. godine, poznat i kao dot-com kriza koja je srušila indeks Nasdaq

Sve se manje kupuje bitcoinima

Ludilo oko bitcoina prošle je godine neke ljude obogatilo, dok je dio onih koji su se kasno priključili kupovini ove i drugih kriptovaluta na kraju završio u velikom minusu jer su dizali kredite kako bi kupili virtualni novac čija se vrijednost nakon vrtoglavog rasta brzo smanjila.

Institucije BiH ne raspolažu nikakvim informacijama o tržištu bitcoina u ovoj zemlji

Institucije Bosne i Hercegovine ne raspolažu nikakvim informacijama o rasprostranjenosti tržišta virtualne valute bitcoin u Bosni i Hercegovini.
Komisija za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zatražila je od Ministarstva financija BiH da dostavi informaciju o rasprostranjenosti tržišta i upotrebi virtualne valute bitcoin u BiH. 

Bitcoin u srpnju opet na 20.000 dolara?

Cijena bitcoina u četvrtak je preskočila 10.000 dolara, a procjene analitičara govore da bi se na rekordnu razinu od 20.000 dolara mogao vratiti već do srpnja.

Cijena najpopularnije kriptovalute u petak u poslijepodnevnim satima kretala se oko 10.150 dolara čime se učvrstio na najvišoj cjenovnoj razini u posljednja dva tjedna.

Podsjetimo, s vrhunca ostvarenog 17. prosinca prošle godine bitcoin se stropoštao za 70 posto.
 

Vrijednost Bitcoina pala za 30%, očekuje se najgori tjedan od travnja 2013.

Vrijednost digitalne valute Bitcoin pala je za 30 posto ovoga tjedna, zbog čega se očekuje najgori tjedan još od travnja 2013. godine. U petak je vrijednost Bitcoina pala ispod 7.910 dolara, ali je još uvijek iznad vrijednosti od 1.000 dolara koja je iznosila kada je počelo trgovanje prošle godine. Pad je uslijedio nakon nedavnih incidenata koji su poljuljali vjeru u digitalne valute.

Bitcoin izranjavan zbog unovčavanja profita ulagača

Prepolovljena vrijednost najpopularnije kriptovalute bitcoina izazvala je brojne teorije od kojih neke ulaze i u područje bizarnoga, poput rasprodaje u Aziji kako bi se namaknuo novac za kupnju darova pred kinesku Novu godinu. Međutim, najvjerojatniji je razlog uvijek i najjednostavniji, a to je - unovčavanje profita.

Najviše skočio ripple

Crni dan za kriptovalute: Bitcoin zaronio 20 posto, povukao i ostale

Bitcoin, kao najveća digitalna valuta pao je prvo 14 posto, odnosno na 11.940 dolara danas prijepodne u Londonu, što je najniža vrijednost od kraja prosinca, pokazuju kompozitne cijene agencije Blumberg.

Poslijepodne je taj pad ublažen na oko 10 posto.

Pad bitcoina potaknuo masovnu prodaju drugih rivalskih kriptovaluta. Ripl je izgubio čak 33 posto, a etereum 24 posto prije nego što su povratili nešto od tih gubitaka, navodi Blumberg, a prenosi N1.

 

Pretplati se na RSS - Bitcoin