Branitelji

Hrvatski vitez i heroj Širokobriježanin Jozo Tomić dobio spomenik u Biogradu na Moru

Danas 14. lipnja se navršilo točno 26 godina od četničkog napada na grad Biograd na Moru u kojem je život izgubilo pet osoba od kojih su troje bili pripadnici HV-a, a sedmoro osoba je ranjeno. Među poginulim osobama na žalost bio je i jedan Širokobriježanin, hrvatski vitez Jozo Tomić a dvojica Širokobriježana Dalibor Čović i Mladen Galić su u istom četničkom napadu ranjeni.

Razvojačeni dobivaju prava 1. srpnja, očekuje se 20 tisuća korisnika

Ako sve bude išlo po planu, razvojačeni branitelji i članovi njihovih obitelji od 1. srpnja mogu računati na ostvarivanje više prava koja proizlaze iz novog zakonskog rješenja koje je Vlada jučer na sjednici u Mostaru utvrdila i poslala po žurnom postupku u parlamentarnu procedurul, piše Večernji list BiH. Uz prijedlog zakona, Parlamentu Federacije bit će upućen i prijedlog rebalansa proračuna FBiH za 2019.

Prošao Prijedlog zakona o pravima branitelja: Dodatnih 50 milijuna KM na godišnjem nivou

Vlada FBiH na današnjoj sjednici u Mostaru jednoglasno je usvojila Prijedlog zakona o pravima demobiliziranih branitelja, te ga po hitnom postupku uputila u parlamentarnu proceduru.

U međuvremenu na izradi je radila Radna grupa od 30 članova, među kojim su bili i predstavnici svih boračkih udruženja i organizacija u Federaciji BiH.

Braniteljski dodatak podijeljen na 3 kategorije

Predstavnici Vlade FBiH i udruga proisteklih iz rata rade na usklađivanju Zakona o pravima razvojačenih branitelja i njihovih obitelji. Zakon koji je Klub zastupnika Koalicije DF - GS predložio na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH neprovediv je zbog prevelikih financijskih izdvajanja. Za provedbu predloženog nacrta Zakona trebalo bi godišnje iz federalnog proračuna izdvojiti dodatnih 300 milijuna KM.

Priopćenje širokobrijeških branitelja povodom popisa organizatora otpora agresiji na BiH

Svjedoci smo kako je posljednjih nekoliko godina  jedno od pitanja  oko kojeg se  "lome koplja" pitanje izrade popisa organizatora otpora agresiji na BiH  s ciljem  uvođenja nove braniteljske kategorije nositelja "Medalje otpora" koja će imati posebna primanja, ali i privilegije iz toga prava. Glede ovog pitanja, na današnjem koordinacijskom sastanku  širokobrijeških braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Odbora za branitelje i ratne stradalnike, zauzet je  zajednički  stav o navedenom pitanju.

Zahtjev za jednokratnu pomoć podnijelo 35.000 branitelja u FBiH

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva, po javnom pozivu Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata za dodjelu jednokratne novčane pomoći za rješavanje statusnih pitanja branitelja i članova njihovih obitelji, istekao je 27. prosinca. Kako je za Faktor.ba potvrdio resorni ministar Salko Bukvarević, na javni poziv prijavilo se oko 35.000 branitelja i članova njihovih obitelji.

SARAJEVO: Na prosvjedima uhićena tri branitelja, sedam policajaca ozlijeđeno

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Županije Sarajevo osiguravali su danas prosvjede grupe razvojačenih branitelja, koji su se održavali ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH te u drugim dijelovima grada, a tijekom ovog događaja ozlijeđeno je sedam policajaca.

Branitelji dali rok do ponedjeljka: Blokirat ćemo cijelu Federaciju

Demobilizirani borci su Parlamentu FBiH dali rok do ponedjeljka do 12:55 sati "da se stvari pomaknu sa mrtve točke", tj. da usvoje Zakon o demobiliziranim borcima. Ako se to ne dogodi, upozorili su da će blokirati cijelu FBiH'', javlja N1. Podsjećamo tijekom dana su demobilizirani borci zahtjevali da se sastanu s Jasenkom Tufekčićem, potpredsjedavajućim Doma naroda Parlamenta FBiH. S njim su željeli razgovarati o sazivanju sjednice oba doma Parlamenta FBiH na kojima bi bio usvojen Zakon.

Pretplati se na RSS - Branitelji