Carina

Baba iz Hercegovine i njemački carinici

Carinski službenici su kod Münchena zaustavili mini autobus koji je vozio putnike iz BiH u Frankfurt. Pregledom autobusa su u prtljažniku i u putničkom prostoru pronašli putne torbe ispunjene raznim stvarima, između ostalog velikom količinom slatkiša. No, najviše ih se dojmila starica koja je imala nedozvoljenu količinu cigareta. Naime, po jednoj osobi dopušten je unos u Njemačku jedne šteke cigareta bez carinjenja. No, žena je imala puno više.

U osobnoj prtljazi u BiH možete unijeti robu vrijednu 600 umjesto dosadašnjih 200 KM

Vijeće ministara BiH danas je, na 136. sjednici, zadužilo Upravu za neizravno oporezivanje da odmah poduzme aktivnosti za objavljivanje 'Odluke o uvjetima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih trošarina' u ''Službenom glasniku BiH'',  kako bi stupila na snagu. 

 

Financijski gubici zbog tri dana čekanja na carini

Zbog kvara u računalnom sustavu na carini graničnog prijelaza Gorica - Vinjani, oko stotinu vozača kamiona čekalo je tri dana bez mogućnosti ulaska u Bosnu i Hercegovinu. Mnogi od njih prevozili su svježu robu koja je sklona kvarenju i koja najviše može stajati 48 sati, odnosno 2 dana. Goran, jedan od vozača koji se našao usred tog događaja, rekao je kako je sve stalo u petka navečer. Na carini su im rekli da se pokvario server te da je zbog toga zaustavljen promet. O tome kada bi kvar mogao biti otklonjen, nisu dobili informacije.

Pretplati se na RSS - Carina