Čović

Dodik dodao uvjet: Blokada dok se ne riješi pitanje stranih sudaca, ali i Izborni zakon

U Istočnom Sarajevu održan je sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića u svojstvu predsjednika SNSD-a i HDZ-a BiH. Razgovarali su o zajedničkom djelovanju, prvenstveno kroz prijedloge Izbornog zakona i zakona kojim bi se iz Suda BiH izbacile strani suci.

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da HDZ i njegova stranka već duže vrijeme djeluju kroz iste vrijednosti.

Dragan Čović čestitao Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika RH

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je čestitku Zoranu Milanoviću koji je, prema preliminarnim rezultatima, pobijedio u drugom krugu izbora za predsjednika Republike Hrvatske.  - U ime žitelja Bosne i Hercegovine i u moje osobno ime želim Vam uputiti čestitke povodom izbora na dužnost predsjednika Republike Hrvatske.

Čović i Dodik u Mostaru: Volio bih da sam optimist poput Čovića, ali “zezatori” iz Sarajeva to mi onemogućavaju

Možda sam preoptimističan, ali duboko vjerujem da je krajnje vrijeme da formiramo Vijeće ministara BiH, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, nakon sastanka izaslanstava HDZ-a BiH i SNSD-a u Mostaru.

Evo što su dogovorili Čović, Dodik i Izetbegović: Deset principa za formiranje vlasti

Lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović usuglasili su deset principa za formiranje vlasti na razini BiH, a prvi od njih je poštivanje i provođenje Općeg okvirnog sporazum za mir i njegovih 11 aneksa uključujući i Europsku konvenciju o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, doznaje Srna iz izvora u Sarajevu. I

Za nepovjerovati koliko Sarajevo brine što će Čapljina spaliti Komšića, Čović im odgovorio da je gorio i on

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović najavio je danas u izjavi za novinare u Mostaru da će se u srijedu održati novi sastanak stranaka radi formiranja vlasti na državnom nivou.
On je kazao da će na tom sastanku pored njega biti i predsjednici SNSD-a i SDA te moguće još nekih stranaka. Naveo je da će domaćin sastanka biti lider SNSD-a Milorad Dodik.

Plan B je realiziran, Komšić bi mogao izazvati krizu nesagledivih razmjera

Kopirati ''Famozni Plan B je već realiziran, to je opet nečija politička potreba da ga se komentira na poseban način'', izjavio je u intervjuu za Klix Dragan Čović, čelnik HDZ-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva. Rekao je kako se plan B pojavio kad nije usvojen izborni zakon. ''Da smo usvojili izborni zakon naše ponašanje bi bilo drugačije, naše liste bi bile drugačije. Imali bismo zaštićen izbor unutar hrvatskog glasačkog tijela i siguran sam da bismo imali bar pedeset posto novih mladih imena.

Čović optimističan nakon sastanka s Cormack i Wigemarkom

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović danas je primio i razgovrao s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država Maureenom Cormack i šefom Delegacije EU u BiH Larsom Gunnarom Wigemarkom o političkoj situaciji u BiH te aktualnim razgovorima u vezi s izmjenama Izbornog zakona u cilju provedbe odluke Ustavnog suda BiH u 'slučaju Ljubić'. Sugovornici su razmijenili mišljenja o statusu aktuelnih pregovora koji imaju za cilj provedbu odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju.

Čović i Dodik na Jahorini razmatrali temu Izbornog zakona

Danas je na Jahorini održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ BiH, a nakon sastanka Milorad Dodik je kazao da je je poenta sastanka bila da se "omogući doprinos situaciji u BiH".

"Sastali smo se da kao stranke damo doprinos situaciji u BiH. Stanje je u značajnoj krizi, ne postoji ni skupštinska ni bilo koja druga većina koja bi mogla biti djelotvorna. Ono što je naravno bilo razgovora je Izborni zakon", kazao je Dodik na početku obraćanja medijima.

Dodao je da će SNSD podržati prijedlog HDZ-a u vezi sa Izbornim zakonom.

Pretplati se na RSS - Čović