Dodik

Dodik dodao uvjet: Blokada dok se ne riješi pitanje stranih sudaca, ali i Izborni zakon

U Istočnom Sarajevu održan je sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića u svojstvu predsjednika SNSD-a i HDZ-a BiH. Razgovarali su o zajedničkom djelovanju, prvenstveno kroz prijedloge Izbornog zakona i zakona kojim bi se iz Suda BiH izbacile strani suci.

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da HDZ i njegova stranka već duže vrijeme djeluju kroz iste vrijednosti.

Čović i Dodik u Mostaru: Volio bih da sam optimist poput Čovića, ali “zezatori” iz Sarajeva to mi onemogućavaju

Možda sam preoptimističan, ali duboko vjerujem da je krajnje vrijeme da formiramo Vijeće ministara BiH, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, nakon sastanka izaslanstava HDZ-a BiH i SNSD-a u Mostaru.

DODIK: SDA naoružava paravojne formacije i provodi obuke na Vlašiću i u Cazinu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako nikad nije prestao sanjati samostalnu Republiku Srpsku i da je sada sve više i na javi uvjeren u to.

"Republika Srpska je stabilna, ide svojim putem, samo nema brzih rješenja. Vratit ćemo se na daytonsku poziciju. Ako nam to ne daju u skladu sa međunarodnim aktima, tražit ćemo pravo na samoopredjeljenje. Republika Srpska ima kapacitete i voljna je braniti svoj narod, svoje vrijednosti i svoju državu", rekao je Dodik za beogradski "Alo".

Dodik o BiH: Hrvatima entitet, RS-u samoopredjeljenje, Bošnjacima Bosna

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u intervju za politički magazin "Pečat" na RTRS-u da "ovakva Bosna i Hercegovina ne može opstati", jer je "nastala kao eksperiment" i na toj razini ostala tijekom čitavog svog postojanja.

Dodik je kaže da je "BiH u stagnaciji i raspadanju" i da to nitko ne može spriječiti, jer ona nije nastala kao interes naroda, već kao igra i pokušaj pravljenja države.

Dodik: Bošnjaci uzurpiraju prava Hrvata i Srba

Nakon otkazane sjednice Predsjedništva BiH, novinarima su se obratili Šefik Džaferović i Željko Komšić. Milorad Dodik je otišao iz zgrade Predsjedništva BiH te održao konferenciju za novinare u Istočnom Sarajevu.  On je rekao kako mu je drago što su sa svih razina pozitivno reagirali kada su lideri potpisali sporazum 5. kolovoza, kritizirajući pozivanje svojih kolega iz Predsjedništva BiH na „zakone i ustavnost“.

Dodik jasniji nego ikad: Ukoliko Izetbegović učini bilo šta bez pristanka RS-a neće biti BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da mu je šef Izaslanstva EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark i na današnjem sastanku u Banjaluci prenio stav da je formiranje vlasti na razini BiH, te u Federaciji BiH i kantonima uvijet bez koga se ne može dalje razgovarati o putu BiH prema EU. "Oba pitanja su vezana za Sarajevo, a ne za Republiku Srpsku. U jednom dijelu jeste, a to je Vijeće ministara. Mi tamo imamo pozicije koje treba da dobijemo, ali neko to sprečava i mislim da to u Europi dobro razumiju", rekao je Dodik.

Dodik: Popisuju se vojno sposobni Bošnjaci u Mostaru i proizvodi oružje

''Ovdje u Mostaru u posljednja tri mjeseca u dva navrata se održavaju sastanci SDA na kojem prisustvuju svi predsjednici mjesnih organizacija te stranke, ovdje iz ove regije, i dolaze predstavnici obavještajne zajednice i njihove SDA sigurnosne komisije koja ovdje organizira, prije svega da se popišu svi vojno sposobni pripadnici Bošnjaka, da se točno napravi njihova profilacija u smislu gdje su bili, šta su radili tijekom rata, a oni koji nisu vojno obučeni da se vidi na koji način bi mogli da se pripreme za neke po njima eventualnosti''

BiH nije moguća, jer je rezultat ideologije koja je bombardirala Srbe

Predsjedatelj Predsjedništava BiH Milorad Dodik poručio je sinoć u Nišu, gdje se obilježava 20. godišnjice od savezničkog bombardiranja Srbije , da je NATO 1999. načinio stravični zločin agresije prema Srbiji ali i RS, da je to bilo nepravedno, nepošteno i da ne može oprostiti, a da Srbija treba biti ujedinjena i s njom svi Srbi izvan Srbije.

Dodik uručio odgovore na 655 pitanja

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uručio je danas u Bruxellesu odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije potpredsjednici Europske komisije i visokoj predstavnici EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federici Mogherini i tajniku za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesu Hahnu.  Bosanskohercegovačke institucije završile su odgovore na dodatnih 655 pitanja iz Upitnika Europske komisije koji su utvrđeni i usuglašeni u tijelima Mehanizma koordinacije.  

Dodik pozvao na donošenje odluke o osamostaljenju Republike Srpske

SDA najavila da će pokrenut pravnu proceduru pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine, putem svojih predstavnika u državnim institucijama, radi preispitivanja naziva Republika Srpska. Tim povodom predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozvao je SDS da u Narodnoj skupštini Republike Srpske donesu odluku o osamostaljenju RS ukoliko inicijativa SDA ode na Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Pretplati se na RSS - Dodik