Dompes

Pučke kuhinje postoje i u najrazvijenijim državama svijeta: Bespotrebna politikanstva i nekorektnosti

Ne postoji događaj u široj regiji bio on političke ili koje god naravi da neće izazvati široku polemiku u kojoj svi žele poentirati i sebi priskrbiti nekakvu korist koja to često i nije. Tako je ovih dana javnost u Hercegovini 'uzbunilo' otvaranje pučke kuhinje u Dompesovoj studentskoj zgradi u Mostaru.

U sklopu Dompesa otvorena Pučka kuhinja fra Didaka Buntića

Hrvatski premijer Andrej Plenković otvorio je u utorak u Mostaru pučku kuhinju fra Didaka Buntića, u povodu obilježavanja 100. obljetnice spašavanja djece od gladi i smrti, a u sklopu Studentskog centra Dompes.

Hrvatska potpora BiH je ne samo deklaratorna, već konkretna i operativna, bilo da je riječ o rješavanju otvorenih pitanja ili konkretnim projektima, kazao je Plenković, kojem je ovo sedmi boravak u BiH u posljednjih 11 mjeseci.

Generalni direktor JP Elektroprivrede HZ HB Marinko Gilja sa suradnicima posjetio DOMPES

Generalni direktor JP Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar  mr. sc. Marinko Gilja sa suradnicima posjetio je budući studentski dom i pučku kuhinju Franjevačkoga samostana sv. Petra i Pavla „DOMPES" Mostar.  Goste iz JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar primio je voditelj toga projekta i domaćin fra Iko Skoko koji je upoznao generalnoga direktora s dinamikom radova na Domu, pučke kuhinje i Centra za dijalog koji su u sastavu toga objekta.

Pretplati se na RSS - Dompes