Doznake

U BiH iz dijaspore stiže sve više doznaka, u prošloj godini uplaćeno 4,3 milijardi KM

Prema podacima Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH), ukupni tekući transferi (personalni i ostali transferi) iz inozemstva u 2019. godini iznosili su 4,29 milijardi KM.

Od tog iznosa, 2,95 milijardi KM otpada na personalne transfere (novčane doznake iz inozemstva), a na ostale tekuće transfere, u koje spadaju i mirovine iz inostranstva, 1,34 milijarde KM, kazali su Feni u CBBiH.

Uživali smo blagodati od tri milijarde KM kroz godinu od doznaka dijaspore, sad je situacija bitno drukčija!

Možda još i nismo u velikoj mjeri osjetili krizu izazvanu epidemijom koronavirusa ali svakako hoćemo. Više je aspekata kroz koje možemo promatrati novonastalu situaciju i cijelu krizu izazvanu pojavom opasnog virusa koji je poharao svijet.

Dijaspora šalje sve više novca: Za pola godine pristiglo 1,28 milijardi KM

Iz inozemstva je u BiH u prvom polugodištu ove godine na osnovu novčanih doznaka stiglo 1,28 milijardi maraka, što je za 20 milijuna više nego u istom periodu lani. 
U Centralnoj banci BiH navode da doznake uglavnom predstavljaju novčanu pomoć obiteljima. 

– Preostali transferi, osim doznaka, uglavnom se odnose na mirovine iz inozemstva i za prvih šest mjeseci po tom osnovu stiglo je 631 milijun maraka, što je za 20 milijuna više u odnosu na isti period 2017. godine – naveli su u Centralnoj banci BiH. 

Pretplati se na RSS - Doznake