Dragan Čović

Dragan Čović čestitao obljetnicu Oluje i Dan pobjede

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je u petak Dan pobjede i 27. obljetnicu operacije Oluje u čijoj su pripremi te drugim oslobodilačkim operacijama u zapadnom dijelu BiH sudjelovale i postrojbe Hrvatskog vijeća obrane

U objavi na svome Twitter profilu, Čović je naveo kako se danas povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice Vojnoredarstvene operacije Oluje svi 'prisjećamo časne pobjede i zajedništva hrvatskoga naroda'.
 

"Onima koji su ušli u svoje blato želim da tamo i ostanu. Schmidt? Treba poništiti odluke svih prethodnih visokih predstavnika"

Jedina odluka koju bi trebao donijeti Visoki predstavnik jeste da poništi prethodne odluke svih visokih predstavnika, jer su grubo narušile normalno funkcioniranje daytonske Bosne i Hercegovine - rekao je u petak predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović nakon sjednice Predsjedništva HNS-a BiH u Mostaru.

Čović: Rezultate izbora ćemo implementirati po novim pravilima legitimnog predstavljanja

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u četvrtak u Grudama kako je s europskim povjerenikom za proširenje Oliverom Várhelyijem razgovarao oko Izbornog zakona BiH i svega onog što treba uraditi kako bi se izbori završili na jedan demokratski način.

Kako je rekao razgovarali su primarno oko Izbornog zakona i svega što treba napraviti do izbora kako bi oni mogli biti završeni na jedan demokratičan način,
 

Čović: Predvodnici politika unitarizma iz Sarajeva su glavni krivci što je BiH bez kandidatskog statusa, izborni zakon odmah promjeniti

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ustvrdio je kako su „kočničari iz Sarajeva” najodgovorniji što Bosna i Hercegovina nije dobila kandidatski status za članstvo u Europskoj uniji.

Čović na HTV-u realno poručio: Ne nametne li Schmidt izborni zakon, politička kriza u BiH će eskalirati

Predsjednik HDZ Dragan Čović tijekom gostovanja u središnjem Dnevniku HRT-u kazao je da se trenutno angažirao kod američke i europske administracije da izvrši pritisak na Christiana Shcmidta da izmjeni Izborni zakon BiH, u suprotnom očekuje eskalaciju političke krize.

Čović: Imamo informacije da bošnjačke stranke spremaju preuzimanje Doma naroda FBiH

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović u intervjuu za Večernji list kazao je da bi stranci intervencijom u zborni zakon mogli demotivirati bosanski politički faktor da preuzme Dom naroda Federacije BiH i time spriječiti apsolutnu krizu.

Govoreći o pregovorima u Bruxellesu Čović je kazao da je priprema uoči sastanka bila odlična i da je u svemu pomogao premijer Hrvatske Andrej Plenković, ali da se tri dana prije odlaska sve promijenilo.

Čović stigao u Bruxelles, ne želi se sastat s Komšićem niti biti s njim u istoj prostoriji

Ususret okupljanja u Bruxellesu jasnu je poruku uputio čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović koji će tamo biti čelnik jedine hrvatske političke stranke kako ne želi biti zajedno na sastanku, pa čak niti u istoj prostoriji sa čelnikom DF- a i trostrukim uzurpatorom hrvatske pozicije u državnom Predsjedništvu Željkom Komšićem kojega je nazvao drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH.

Čović govorio prije Webera: Trebamo zaštititi naše prostore, BiH nema bez Hrvata

Na 19. Općem saboru HDZ-a, koji se danas od 10 sati održava u KD Vatroslav Lisinski, bira se 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora HDZ-a. Predsjednik stranke Andrej Plenković predstavit će izvješće o radu od posljednjeg sabora koji je održan 2018. godine, a predviđeno je i prihvaćanje Programske deklaracije te izmjene i dopune Statuta HDZ-a.

Čović upozorio Bundestag: Vaša rezolucija bi mogla biti instrument radikalnih krugova koji napadaju na hrvatske simbole i spomenike, te katoličke crkve i groblja

Predsjedatelj Doma naroda PS BiH Dragan Čović pismom se obratio predsjednici Bundestaga Bärbel Bas te zastupnicima u Bundestagu povodom prijedloga rezolucije frakcija SPD-a, FDP-a i Zelenih pod naslovom: „Podržati Bosnu i Hercegovinu na putu prema boljoj budućnosti“.

Pretplati se na RSS - Dragan Čović