Dragan Čović

Čović očekuje sva tri mandata za HDZ u XI. izbornoj jedinici

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović očekuje da će u XI. izbornoj jedinici HDZ osvojiti sva tri mandata smatrajući to važnim za nastavak potpore tamošnjim Hrvatima u ostvarenju jednakopravnosti i izmjenama Izbornog zakona

Čović održao video sastanak sa 'HDZ-ovim županijama', podržali otvaranje ugostiteljskih objekata

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s predsjednicima županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite. S obzirom da je zdravstveno epidemiološka situacija povoljna i sve povoljnija u zadnje vrijeme, omogućava nam da se sve mjere koje su stožeri na svim razinama do sada donosili ublažavaju, zaključeno je na sastanku, priopćeno je iz HDZ-a BiH.  

 

Dragan Čović upozorio na neregularnosti u SIP-u: Ugrožen izborni proces

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sudjelovao je danas na videokonferenciji Europske pučke stranke (EPP) s liderima Europske unije i Zapadnog Balkana. Okupljeni dužnosnici razgovarali su na temu europskih integracija zemalja u regiji kao i o zajedničkom odgovoru na pandemiju koronavirusa koja je dalje istaknula međunarodnu solidarnost i pojačanu suradnju s europskim partnerima, priopćeno je iz HDZ-a BiH.  

Čović odbio sudjelovanje u ad hoc tijelu za odgovor EU: Poslao pismo Džaferoviću i otkrio razloge

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović pisao je predsjedavajućem Predsjedništva Šefiku Džaferoviću i odbio poziv za sudjelovanje u ad hoc tijelu koje je formiralo Predsjedništvo, a koje treba izraditi akcijski plan kao odgovor na Mišljenje Europskoj uniji.

Čović se u opširnom pismu požalio na poziciju hrvatskog naroda u BiH, tvrdeći da SDA zastupa dominaciju bošnjačkog naroda, a istakao je nezadovoljstvo i zbog izbora Željka Komšića (DF) za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

Čović u Širokom Brijegu o koroni, gospodarstvu, Aluminiju ...

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH Dragan Čović boravio je danas u posjeti Županiji Zapadnohercegovačkoj, gdje se sastao sa Stožerom civilne zaštite u Širokom Brijegu. Tema sastanka bila je sve ono što je ubuduće moguće učiniti kako bi se kriznim stožerima i medicinskim radnicima omogućili bolji uvjeti rada. Čović je kazao i kako se situacija stabilizira u zavidnoj mjeri te kako se već stvaraju preduvjeti da se dalje dobro nosimo s izazovima koji stoje pred nama.

Čović s papom Franjom, iz HDZ-a tvrde da su razgovarali o položaju hrvatskog naroda u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas se susreo s papom Franjom.
Ovu informaciju Čović je objavio na svom službenom Twitter profilu.

"Danas sam proveo dan u papinoj audijenciji i imao sam razgovor sa svetim ocem, kao i s državnim tajnikom Vatikana Pietrom Parolinom", naveo je Čović.
 

Čović: Ne očekujem probleme sa Milanovićem, nismo ga nigdje povrijedili

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako ne očekuje probleme u komunikaciji s novoizabranim predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

"Apsolutno ne očekujem probleme u komunikaciji s gospodinom Milanovićem", rekao je Čović u izjavi za medije u Mostaru.

Na predsjedničkim izborima HDZ-a BiH i hrvatski birači iz BiH više su podržali kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović, a Čović ističe kako nije vođena negativna kampanja prema novom predsjedniku, prenosi Hina.
 

Pretplati se na RSS - Dragan Čović