Dragan Čović

Čović: BiH kao država se ne protivi gradnji Pelješkog mosta

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović u ponedjeljak je hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović prenio stajalište po kojemu BiH službeno ne postavlja nikakve zapreke gradnji Pelješkog mosta pojašnjavajući kako su sve drugo privatna osobna mišljenja, priopćeno je iz Predsjedništva BiH u povodu Čovićeva susreta s hrvatskom predsjednicom održanog u Zagrebu.

Zašto je muslimanima Dragan Čović nacionalist i ustaša a nekim Hrvatima Jugoslaven i izdajnik?

Forumi na internetskim portalima su pravo mjesto i komunikacijska platforma gdje možeš 'oplesti'  po komu te volja a da za to ne trebaš imati niti jedan argument. Dovoljno je da ti se netko ne sviđa iz ovog ili onog razloga i već možeš kritizirati ali i smišljati i sipati uvrede na račun istoga. Često ta sloboda izražavanja prelazi granice korektnog i prelazi u nekorektnost, piše ABCportal.info.

Hoće li Čovićeva pljuska odzvanjati u ušima Bakira Izetbegovića?

Doista je bh javnost ostala zatečena brzom reakcijom te formulacijom političke pljuske koju je Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović odaslao na adresu Bakira Izetbegovića , Bošnjačkog člana istog Predsjedništva. U jednom od svojih najžešćih medijskih istupa Čović je brutalno upozorio vrlo opasnog i nekorektnog 'Bošnjaka' da se sabere i ne čini gluposti.

Čović poručio Izetbegoviću: Nećeš nam ti ili takvi kao ti birati predstavnike

''Izetbegoviću sam jasno rekao: HDZ i stranke okupljene oko HNS-a uvjerljivo dobiti izbore, uvjerljivije nego ikad dosada ali nam ti nećeš ili takvi kao ti nećete birati predstavnike niti ćete nam vi tražiti alternative kao što ste do sada radili'', izjavio je u intervju za Hrvatski Medijski Servis predsjedatelj Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ BiH i HNS-a dr Dragan Čović komentirajući izjavu Bakira Izetbegovića kako će SDA ''morati tražiti alternativu HDZ-u''.

Herceg Bosna je bila veliki projekt da bi BiH uopće preživjela kao država

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te svečanom akademijom u ponedjeljak je u Mostaru obilježena 24. obljetnica osnutka Hrvatske republike Herceg Bosne.

Vijence je pred spomenikom palim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače položilo izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH te izaslanstvo Republike Hrvatske.

Protivljenje izgradnji Pelješkog mosta nije stav države BiH

Turbulentni odnosi između Hrvatske i Bosne i Hercegovine dodatno su zaoštreni proteklih dana zbog spora oko uvoza voća i povrća u Hrvatsku te bošnjačkog protivljenja izgradnji Pelješkog mosta. Sve je to, naravno, u korelaciji i s unutarnjim političkim procesima i međunacionalnim prijeporima u BiH, o čemu u intervjuu za Večernji list govori predsjedatelj Predsjedništva BiH i čelnik najveće hrvatske stranke u BiH – HDZ-a, Dragan Čović.

Oni koji BiH žele kao državu jednog naroda mene će imati za protivnika

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da čini sve da BiH profunkcionira kao normalna zemlja, a to znači europska BiH u kojoj će tri konstitutivna naroda biti ravnopravna. “Jasno je da će oni koji misle napraviti neku drugačiju, unitarnu ili državu jednog naroda, pojedinca ili jedne politike, mene imati kao protivnika, što god oni o tome govorili”, rekao je Čović za “Glas Srpske”.

Čović o otkazivanju sastanka: Otkazivanje sastanka u Mostaru nije me obeshrabrilo

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović rekao je kako unatoč otkazivanju radnog ručka kojeg je s drugim političkim liderima trebao imati jučer u Mostaru, neće odustati od pokušaja da se ostvari napredak u BiH te ističe da se samo razgovorima mogu rješavati krize.

Dragan Čović: Izbori će biti održani u listopadu 2018. po novom izbornom zakonu

Promjenama koje su uslijedile u izbornom zakonodavstvu činom da je Ustavni sud izvukao iz Izbornog zakona sporne članke, a u kojima je bila definirana uloga Središnjeg izbornog povjerenstva, koja samim tim uopće više ne postoji, nastao je ogroman problem. Moj zadatak će biti i ja ću u njemu uspjeti, promijeniti Izborni zakon i izbjeći mogućnost da netko osporava zakazivanje i provedbu izbora.

Pretplati se na RSS - Dragan Čović