Gimnazijalci

U Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu služena sveta misa za maturante gimnazije

U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu služena je sveta misa za maturante gimnazije fra Dominika Mandića.  Svetu misu uz sumisništvo fra Augustina Čordaša predvodio je fra Ivan Marić vjeroučitelj maturanata. Svetoj misi nazočilo je 142. maturanata, koji su zajedno sa svojim razrednicima, profesorima, ravnateljem došli na taj način obilježiti kraj svog srednjoškolskog školovanja. 

Uskrsna humanitarna akcija učenika i profesora širokobriješke gimnazije

Učenici i profesori širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića sudjelovali su u humanitarnoj akciji za pomoć štićenicima Majčina sela i Obiteljskog centra Papa Ivan Pavao Drugi u Međugorju. Iz jednog i drugog centra upućene su zahvale na velikodušnosti koju su pokazali učenici i profesori uoči velikog blagdana Uskrsa.  Djelatnicima ovih ustanova uz novčanu pomoć, uručene su i donacije u odjeći i obući, higijenskim potrepštinama koje su prigodnim busom dopremljene do onih kojima je pomoć potrebna.

Svečanost u širokobriješkoj gimnaziji fra Dominika Mandića, ispraćena 62. generacija maturanata

Svečanom podjelom diploma ispraćena je 62. generacija maturanata širokobriješke gimnazije. Na platou gimnazije njihovi razrednici Ante Topić, Damir Draškić, Jelena Marušić, Igor Jelčić, Josipa Zovko i Danijela Galić svečano su im uručili diplome. Ravnatelj gimnazije Miro Bošnjak uz čestitke generaciji  od 169 učenika koja je ostvarila odličan rezultat i imala 37 oslobođenih mature, te ostvarila mnogo uspjeha na brojnim natjecanjima, poželio im je mnogo sreće i uspjeha u daljnjem školovanju i životu, piše ABCportal.info

Veliki uspjeh širokobrijeških gimnazijalaca na natjecanju

Veliki uspjeh postigli su učenici širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. Ove godine u takvo natjecanje uključilo se  oko šest milijuna matematičara diljem svijeta, a po prvi put i učenici osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine.  Širokobriješki gimnazijalci prošle godine  uključili su se u natjecanje u  suradnji sa  Hrvatskim matematičkim društvom iz Republike Hrvatske i imali zapažen uspjeh.

Širokobriješki gimnazijalci najbolji u natjecanju modeliranja mostova

Međunarodna udruga studenata građevinarstva IACES LC Mostar, u suradnji sa Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru i Studentskim zborom tog fakulteta, organizirala je natjecanje u modeliranju mostova za učenike 4. razreda srednjih škola. Na petom po redu natjecanju najuspješniji bili su učenice širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića koju su sačinjavale Ines Lasić, Marta Vukoja i Julija Kvesić.  

Pretplati se na RSS - Gimnazijalci