Gospodarstvo ŽZH

Bonitetno izvrsne kompanije Županije Zapadnohercegovačke

Danas (11. 07.) analitičko bonitetna kuća Bisnode BH u suradnji s Vladom Županije Zapadnohercegovačke održale su poslovni susret na temu Bonitetna izvrsnost kompanija, kao prilika za  predstavljanje rezultata poslovanja ŽHZ sa posebnim osvrtom na bonitetno izvrsne kompanije, njihov doprinos uspjesima poslovanja i značaj za razvoj ove Županije.

Županija Zapadnohercegovačka dobitnik velike europske nagrade, priznanje i za širokobriješki Boroviti d.o.o

U sklopu Regionalnog summita poduzetnika srednje i jugoistočne Europe ''300 najboljih'', koji je od 22. do 24. ožujka 2019. godine održan u Dubrovniku, Županiji Zapadnohercegovačkoj dodijeljena je velika nagrada i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva ''Stvaratelji za stoljeća''.

U FBiH najrazvijenije Sarajevska i Zapadnohercegovačka županija

Sarajevska županija je po svim ekonomskim parametrima najrazvijenija u Federaciji BiH, a odmah iz nje, na drugom mjestu, nalazi se Zapadnohercegovačka, dok je treća Hercegovačko-neretvanska županija, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja Federalnog zavoda za programiranje razvoja. Ekonomski pokazatelji najlošiji su za Hercegbosansku županiju, koja je na zadnjem mjestu, dok je Posavska županija među 10 mjesta zauzela deveto.
 

Izvoz iz ZHŽ-a iznosi više od pola milijarde maraka

Gospodarstvo ZHŽ-a sinonim je za uspjeh. Na području koje ima 97.893 stanovnika prema popisu iz 2013. izrasle su velike tvornice i tvrtke koje se uspješno nose s nekima od najvećih u svojim branšama. To potvrđuje i izvješće Bisnodea, europskog ponuđača poslovnih informacija i analitičkih rješenja sa sjedištem u Švedskoj, koji zapošljava 2100 ljudi u 19 europskih zemalja, piše Večernji list BiH.

Čudna 'usmena odluka' iz MUP-a Ljubuški koja ljuti gospodarstvenike ali i građane ŽZH

Kad bi netko tražio čudne odluke sa raznih razina vlasti ili uprave u ovoj državi vjerojatno bi naišao na stotine takvih koje u najmanju ruku možemo zvati začuđujućima. Isto tako, puno nelogičnosti prevladava u pojedinim 'razumno neshvatljivim' odlukama i uredbama koje se donose izgleda uz jutarnju kavu u raznim uredima kako se kome prohtije.

Pretplati se na RSS - Gospodarstvo ŽZH