Granična policija

Uhićeno pet službenika Granične policije BiH: Omogućavali prelazak državne granice za novac

U Bosanskom Brodu jutros je uhičeno pet službenika Granične policije Bosne i Hercegovine, potvrdila Franka Vican, glasnogovornica GP BiH.
Oni su uhićeni tijekom interne kontrole.

Granična policija uspostavlja sustav za kontrolu i evidentiranje motornih vozila

Granična policija BiH u 2019. godini planira projekt uspostavljanja sustava za kontrolu i evidentiranje motornih vozila na graničnim prijelazima. Nadogradnja aplikacije kojom će biti vršeno automatsko čitanje registracijskih tablica na graničnim prelazima u potpunosti će uskladiti granične provjere u BiH sa standardima policijskih agencija zemalja EU. Direktor Granične policije BiH Zoran Galić precizira u intervjuu Srni da je projekt u fazi izbora izvođača i da će biti realiziran na svim graničnim prelazima. 

U busu iz Neuma otkriveni Turci s krivotvorenim dokumentima

Službenici Postrojbe granične policije Brod 23.10. lišili su slobode C.E. (1991.) i A.E. (1994.) koji su prilikom graničnih provjera dali na uvid i pokušali izaći iz Bosne i Hercegovine s krivotvorenim osobnim iskaznicama Bugarske. Daljnim operativnim radom utvrđeno je da se radi o državljanima Republike Turske. 

Traktorom švercao Armani, Hugo Boss i Tommy Hilfiger odjeću

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u srijedu su prilikom nadzora granice u graničnom pojasu na području Bijeljine spriječili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe zaštićenih robnih marki ''Armani'', ''Hugo Boss'', ''Tommy Hilfiger'' i drugih, priopćeno je iz GPBiH. Robu su, traktorom sa prikolicom, iz Republike Srbije pokušali prokrijumčariti u Bosnu i Hercegovinu G.T. (1965.) i M.P. (1995.), državljani Srbije.

Zatražen hitan premještaj policajaca iz drugih agencija u GP BiH

Problem ilegalnih migranata u BiH mogao bi eskalirati. Naime, i uz sve poduzete mjere, krajem travnja i početkom svibnja 2018. primjetan je značajan porast broja ilegalnih prelazaka i pokušaja prelazaka državne granice, upozoravaju iz Granične policije BiH. ''Evidentno je da se povećava broj ilegalnih migranata i da se iz dana u dan problem usložnjava.

Zoran Galić izabran za direktora Granične policije BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine imenovalo je Zorana Galića za direktora i Fahrudina Halača za zamjenika direktora Granične policije BiH. Za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH imenovan je Mirsad Vilić, a za njegove zamjenike Ivica Bošnjak i Ranko Vuković. Istovremeno je Đuro Knežević imenovan za zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu.

U Grudama održan sastanak o ilegalnim migracijama

Rukovoditelji Granične policije BiH na čelu s direktorom Zoranom Galićem danas su u Grudama održali sastanak s predstavnicima Službe za poslove sa strancima BiH i ministarstava unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke, Hercegovačno-neretvanske i Unsko-Sanske županije tijekom kojeg je bilo riječi o problematici ilegalnih migranata.

Granična policija zaplijenila 105 kilograma duhana

Službenici Jedinice granične policije Trebinje u nedjelju su spriječili nezakonit promet 105 kilograma rezanog duhana bez trošarinskih markica. Duhan je otkriven graničnom kontrolom vozila Ford, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Gacka. Vozilom je upravljao D.M. (1965.), državljanin Bosne i Hercegovine. 

Pretplati se na RSS - Granična policija