Granična policija

Bh. graničari otkrili 55 kg droge: Kombi obložio drvetom pa unutra sakrio drogu

Droga je otkrivena noćas na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole teretnog vozila "fiat ducato"

Na graničnom prelazu Gradiška na izlazu iz BiH spriječeno je krijumčarenje 55,4 kilograma marihuane otkrivene u teretnom vozilu crnogorskih registarskih oznaka, priopćeno je iz Granične policije.

Droga je otkrivena noćas na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole teretnog vozila “fiat ducato”.

Granična policija traži 1.304 radnika

Novim pravilnikom o unutarnjoj organizaciji Granična policija BiH iskazala je potrebu za zapošljavanjem 1.304 policajca, a kako su naveli, osnovni razlozi za to su migrantska kriza i povećanje prekograničnog prometa osoba za preko 25 posto u posljednih pet godina. U obrazloženju novog pravilnika, ističe se kako je na međunarodnim zračnim lukama promet u BiH povećan blizu 70 posto, kao i broj vozila, koji bilježi rast od 40 posto, pišu Nezavisne novine.  

Policajci na granicama BiH za tri dana dočekali i ispratili više od 100.000 ljudi

Granični policajci Bosne i Hercegovine protekla tri dana dočekali su i ispratili čak više od stotinu tisuča ljudi na granicama u našoj zemlji, što je rezultat ukidanja mjera samoizolacije za bh. državljane koji ulaze u BiH.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica GP BiH Franka Vican, na ulazu u BiH evidentirane su 56.933 osobe, dok su iz naše zemlje u protekla tri dana izašle 46.184 osobe.

Granična policija uspostavlja sustav za kontrolu i evidentiranje motornih vozila

Granična policija BiH u 2019. godini planira projekt uspostavljanja sustava za kontrolu i evidentiranje motornih vozila na graničnim prijelazima. Nadogradnja aplikacije kojom će biti vršeno automatsko čitanje registracijskih tablica na graničnim prelazima u potpunosti će uskladiti granične provjere u BiH sa standardima policijskih agencija zemalja EU. Direktor Granične policije BiH Zoran Galić precizira u intervjuu Srni da je projekt u fazi izbora izvođača i da će biti realiziran na svim graničnim prelazima. 

U busu iz Neuma otkriveni Turci s krivotvorenim dokumentima

Službenici Postrojbe granične policije Brod 23.10. lišili su slobode C.E. (1991.) i A.E. (1994.) koji su prilikom graničnih provjera dali na uvid i pokušali izaći iz Bosne i Hercegovine s krivotvorenim osobnim iskaznicama Bugarske. Daljnim operativnim radom utvrđeno je da se radi o državljanima Republike Turske. 

Pretplati se na RSS - Granična policija