Grude

Hercegovačka općina u mreži europskih odredišta avanturističkog turizma

Općina Grude posljednjih godina mnogo ulaže u promociju prirodnih ljepota i bogate povijesne baštine koje će kao zajedničku cjelinu prezentirati u turističke svrhe, o čemu je televizija BHT napravila opširan prilog. Zahvaljujući projektima Europske unije i vlastitim ulaganjima Općina Grude je ušla u mrežu europskih odredišta avanturističkog turizma. Lokacija Peć-Mlini u Općini Grude, zahvaljujući sudjelovanju u projektu prekogranične suradnje, postao je avanturistički park gdje se turistima nudi obilazak nekoliko uvezanih lokacija.

Zip line Grude: Nova turistička atrakcija

U sklopu već predstavljenog projekta izrade avanturističke infrastrukture na području Peć Mlini, općina Grude, postavljen je duži od dva planirana zip line-a. Aktivni i ruralni turizam sve su traženiji među svjetskim turistima, a upravo područje zapadne Hercegovine idealno je za razvoj planinarenja, pješačenja, biciklizma, kanjoninga, slobodnog penjanja, ziplinea, ali i bogate gastronomske ponude, mirnog odmora u kućama s bazenima… 

Wigemark: Grude su danas primjer u gospodarskom i svakom drugom smislu

U okviru projekta "PrEUzmi inicijativu" u Grudama je boravio specijalni predstavnik Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark, a njemu se pridružio i José María Valdemoro Giménez, španjolski veleposlanik u BiH te stručnjaci s njihove strane angažirani na projektu. Kako javlja Grude.com, Wigemark nije štedio lijepe riječi o Grudama, danas gospodarski najrazvijenijoj općini u BiH. Podsjetio je na to kakve su Grude bile 70-ih godina prošlog stoljeća, a danas su primjer svima drugima u gospodarskom, ali i svakom drugom smislu.

U Ljubuškom i Grudama voda nije za piće

Zbog obilne kiše koja je padala posljednjih dana došlo je do zamućenja vrela rijeke Vrioštice, pa time i vodozahvata vodovoda Ljubuški. Pregledom je utvrđeno da mutnoća prelazi granicu dozvoljenu pravilnikom, odnosno da prelazi vrijednosti dozvoljene za vodu za piće, stoga se preporuča prokuhavanje. Laboratorijske kontrole obavljaju se redovito i javnost će biti obaviještena o ispravnosti i mogućnosti korištenja vode za piće. Osim u Ljubuškom, ni voda u Grudama nije za piće te u tamošnjem vodovodu preporučuju prokuhavanje

Nevjerojatne brojke gospodarskog čuda Gruda: Nekoliko stavki premašuje pola milijarde maraka

Darija Marković, koordinatorica projekta za Bisnode BiH danas je u Grudama govorila o rezultatima grudskog gospodarstva i još se jednom pokazalo zbog čega je općina Grude u gospodarskom vrhu Federacije BiH.
Nevjerojatne brojke gospodarskog čuda Gruda: Nekoliko stavki premašuje pola milijarde maraka

Održan sastanak: Planiraju se aktivnosti u Gospodarskoj zoni Grude

Načenik Gruda Ljubo Grizelj, sa suradnicima, održao je u utorak u Grudama sastanak s investitorima, koji su kupili parcele u Gospodarskoj zoni Grude, Pogana Vlaka-Poljanice. Sastanku su također nazočili predstavnici Elektroprivrede HZ-HB d.d. Mostar. Tijekom sastanka razgovaralo se o realiziranim aktivnostima u pogledu izgradnje infrastrukture u Gospodarskoj zoni, kao i planiranju budućih aktivnosti u koordinaciji s planiranom dinamikom investitora prilikom realizacije njihovih investicija. 

Bijela kuga poharala Grude: Broj umrlih debelo nadmašio broj rođenih

Ako je suditi po demografskim podacima za 2017. godinu, kada je u pitanju općina Grude, dogodila se najveća "bijela kuga" na području ove općine u poslijeratnom razdoblju. Portal Grude.com kontaktirao je ponegdje župnike, a ponegdje mještane u sedam grudskih župa: Grude, Gorica Sovići, Drinovci, Tihaljina, Ledinac, Ružići i Cerov Dolac.

Pretplati se na RSS - Grude