HDZ 1990

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 uputio pismo dužnosnicima EU

Jasna opredijeljenost Europske unije u zaštiti temeljnih ljudskih prava i sloboda i promoviranje,  istih je jedinstven primjer uvažavanja različitosti u identitetskom i kulturnom smislu u cijelom svijetu.  Ta zaštita je ugrađena i u temelje suvremene Europe što je vidljivo i u rezoluciji Europskog parlamenta donesenoj povodom 80. obljetnice početka Drugog svjetskog rata.

HDZ: Prestanite omalovažavati Hrvate

Pozivamo Vijeće ministara BiH da hitno promjeni Odluku o zabrani  ulaska u Bosnu i Hercegovinu bez posjedovanja valjanog putnog dokumenta BiH. Većina Hrvata u Bosni i Hercegovini posjeduje hrvatsku putovnicu i hrvatsku osobnu kao državljani i Republike  Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U potpunosti ste situaciju napravili konfuznom i neizdrživom za mnoge građane koji zbog posla, zbog privatnih obveza svakodnevno moraju putovati u RH.

U Travniku zasjedalo Predsjedništvo HDZ-a 1990

Predsjedništvo HDZ-a 1990 zasjedalo je u utorak, 02. travnja u  Travniku. Razgovarano je o smjernicama političkog djelovanja HDZ-a 1990 i o aktualnoj političkoj situaciji. Na održanoj 17. sjednici Predsjedništva HDZ-a 1990 jasno je naglašena vrlo složena politička situacija u Bosni i Hercegovini.  Kroz raspravu su definirani politički ciljevi djelovanja HDZ-a 1990 u vremenu koje je pred nama. Predsjedništvo je dalo jasne naputke o održavanju unutarstranačkih izbora  za Općinske odbore.

Koalicija 'devedesetke' i HDZ-a donijela nezadovoljstvo u Rami

Koalicijski sporazum HDZ1990 i HDZ BiH doveo je do nesporazuma i razilaženja stavova unutar HDZ1990. Protiv sporazuma je prvi, a za sada i jedini, progovorio načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević, koji je ujedno i predsjednik ramske 'Devedesetke' i član Predsjedništva HDZ1990. ''Koaliranje sa Čovićevim HDZ-om za HDZ 1990 je potpuno promašen i loš čin, za koji naše članstvo ni na koji način nije dalo svoju suglasnost.

Zelenika bez potpore iz Hrvatske pa optužuje: Surovo i drsko miješanje Hrvatske u izbore u BiH

Diana Zelenika, kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice 1990 za članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, reagirala je danas na, kako je kazala, sve grublje mješanje dužnosnika Hrvatske u izborni proces u BiH. Ona je ocijenila da potpredsjednik hrvatskog Sabora Milijan Brkić ''surovo i drsko'' utječe na izborni rezultat. ''U povodu politički sve grubljeg miješanja u izborni proces BiH od strane dužnosnika RH, a u korist jedne političke stranke imam potrebu ali i obvezu reagirati'', piše u priopćenju za javnost Diane Zelenike.

 

HSS: Pozivamo HDZ 1990 da između Sefera Halilovića i svoga naroda odaberu narod

Na sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama održanoj 27. rujna na dnevnom redu bila je točka koja se tiče proglašavanja Dana sjećanja na žrtve Uzdola. Dan sjećanja trebao bi se obilježavati 14. rujna kao spomen na sve nevine žrtve ovog strašnog pokolja tzv. Armije BiH nad 29 hrvatskih civila i 12 vojnika HVO-a koji je počinjen pod zapovijedništvom Sefera Halilovića, tada glavnog zapovijednika tzv Armije BiH, a danas koalicijskog partnera HDZ-a 1990.

HDZ 1990. u Grudama raspušten, svi članovi napustili stranku

U ponedjeljak navečer oko 50 članova i simpatizera HDZ-a 1990. u Grudama održalo je sastanak i domjenak, ali ne zbog izlaska na izbore ili početka kampanje, što bi možda bilo logično, nego zbog gašenja stranke u Grudama, ali i prvi put nakon osnivanja 2006. godine gubitkom Kluba zastupnika u Zapadnohercegovačkoj županiji. Rotaciju se pokušalo izbjeći U priopćenju koje potpisuje Općinski odbor Grude HDZ-a 1990. stoji kako se to čini zbog vlastitih ambicija pojedinaca koji svoj interes stavljaju ispred općeg interesa stranke.

Pretplati se na RSS - HDZ 1990