HNS

HNS se oglasio priopćenjem i osudio Komšićev šovinizam

Hrvatski narodni sabor u BiH reagirao je danas na izjave Željka Komšića od 15. kolovoza 2019. godine. Reagiranje HNS-a prenosimo u cijelosti:  Željko Komšić, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji je posredstvom izbornog inženjeringa i većinske bošnjačke izborne volje uzurpirao poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH, u svojoj je izjavi od 15. kolovoza 2019. godine na grub i potpuno izravan način napao same temelje ustavnog poretka BiH i Daytonskog mirovnog sporazuma.

Medijska histerija protiv Hrvata i dalje naslonjena na laži i mržnji 'Sarajeva'

Erupcija teških uvreda i komentara u posljednja 24 sata doslovno je bombardirala javni i medijski prostor u Bosni i Hercegovini. U silnom natjecanju tko ima veće i bolje manire s jasno vidljivim elementima fašizma te tko stoji na „braniku Bosne“ teško je, nažalost, i ovaj put izdvojiti. U silnom nadmetanju dežurnih nacionalističkih poltrona, wannabe „twitteraša“ i sitnih političkih marioneta nemoguće je ne primijetiti užasnu i tešku realnost svega što se skupilo na političku scenu „tolerantnog i europskog Sarajeva“.

Zbog prisustva Komšića predstavnici HNS-a odbili zajedničku sjednicu s Johanesom Hahnom

Komesar za proširenje Europske unije i politiku susjedstva Johannes Hahn posjetit će sutra Sarajevo te je između ostalog planirano da se Hahn obrati poslanicima i delegatima oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Međutim, to se neće dogoditi, jer su članovi domova, posebice kolegija domova Parlamenta BiH iz reda hrvatskog naroda, odbili prijedlog za održavanjem zajedničke sjednice. 

Komšić Čovića proglasio predsjednikom Trećeg entiteta kojeg podržava specijalni predstavnik EU

Predsjednik DF-a i uzurpator hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH na koju je izabran bošnjačkim glasovima Željko Komšić u izjavi za Radiosarajevo.ba kazao je da se danas usvojenom Deklaracijom HNS BiH praktično potvrđuje kraj Daytonskog sporazuma, Bosna i Hercegovina naziva „neostvarenom državom“ i traži njegovo preuređenje na način kako to želi HDZ BiH.

„Nije to jedina sporna sporna stvar koja se danas dogodila na parasaboru trećeg entiteta. Odbacivanje presuda Tribunala u Haagu je još problematičnija odluka!“, kazao je Komšić, te dodao:

U Mostar stiže 600 zastupnika iz 14 stranaka, evo što sadrži Deklaracija HNS BiH

Sutra se u Hrvatskom Domu herceg Stjepan Kosača održava 8 zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, krovnog predstavničkog tijela Hrvata u BiH. Na zasjedanju će sudjelovati preko 600 izaslanika iz 14 stranaka, piše Hrvatski Medijski Servis. U HNS ulaze svi zastupnici izabrani na listopadskim općim izborima koji će se pridružiti svim izabranim hrvatskim vjećnicima u općinskim vijećima s lokalnih izbora 2016. godine.

Stanje je neprihvatljivo: Što će HNS usvojiti u Deklaraciji

''Trenutno ustavno, institucionalno i političko stanje u potpunosti neprihvatljivo je za Hrvate u BiH'', navodi se, između ostalog, u Deklaraciji koju bi trebao usvojiti Hrvatski narodni sabor u subotu, 26. siječnja, na svojem osmom zasjedanju. Deklaracijom će se utvrditi i javnosti predstaviti hrvatski stavovi i zahtjevi na kojima će inzistirati predstavnici u vlasti. 

HNS usvaja strateški dokument o Hrvatima u BiH, konstituirajuća sjednica 26. siječnja

Hrvatski Narodni Sabor stava je kako ne postoje tehnički ni formalno-pravni uvjeti da se u potpunosti implementira izborni rezultat, poručio je danas nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora predsjednik HNS-a i lider HDZ-a BiH Dragan Čović, potvrdivši kako je na sjednici bilo riječi o nekoliko tema, a između ostalog i onoj koja se odnosi na implementaciju izbornih rezultata, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

Stranke HNS-a će djelovati kao “politički blok hrvatskoga naroda u BiH”

Predsjedništvo HNS smatra kako su stranke HNS-a, sukladno rezultatima izbora, jedini nositelj hrvatskog izbornog legitimiteta nakon Općih izbora 2018. HNS smatra kako u ovom trenutnu ne postoje ustavni i zakonski uvjeti za implementiranje izbornih rezultata, stoji u priopćenju Hrvatskog narodnog sabora. 

Pretplati se na RSS - HNS