HP Mostar

Nezavisni Sindikat HP Mostar: Otvoreno pismo predsjedniku Vlade FBiH

Poštovani,

Preko medija smo doznali za Vaš plan o izmjeni pojedinih članaka Zakona o radu putem prijedloga Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu.
U ovom pismu se nećemo osvrtati na Vaše prijedloge izmjena pojedinih članova ovog Zakona, koji su inače (prijedlozi) vrlo upitni, nego ćemo se samo osvrnuti na trenutak u kojem se to događa.

Sindikat HP Mostar: Ne želimo da nam se dogodi Aluminij, Soko ili Žitopromet

''Ne želimo čekati da nam se dogodi ono što se dogodilo Aluminiju, Sokolu ili Žitoprometu. Tražimo povećanje plaća koje se nisu promijenile već deset godina'', kazao je Tomislav Erić, predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar. Članovi nezavisnog sindikata djelatnika Hrvatskih pošta (HP) Mostar održali su četvrtak ispred glavnog ulaza Pošte Mostar jednosatni štrajk upozorenje kojim su htjeli ukazati na svoju situaciju. Naime, zahtjevi radnika su ostali isti, glavni problem je povećanje plaća.

Novi štrajk upozorenja Nezavisnog sindikata HP Mostar

Članovi Nezavisnog sindikat Hrvatske pošte Mostar održali su štrajk upozorenja prije četiri mjeseca, a s obzirom da se u međuvremenu ništa nije promijenilo, najavili su novi štrajk upozorenja. "O našem glavnom problemu - povećanju malih plaća, još uvijek niti riječi. 9. 12. 2019. godine Upravi HP Mostar poslali smo dopis u kojem smo članove Uprave pozvali na razgovor o navedenoj temi i drugim problemima s kojima se suočavaju naši radnici. 

Pokaži srce pošalji web brzojav!

Jeste li ikada poslali brzojav? U mislima i kroz riječi, bez obzira na udaljenost, htjeli biti bliže najdražima?    Mogućnost slanja poruka u obliku brzojava pojavila se 1844. i prezentirana je pod geslom "Pametan način slanja važne poruke".  Razvojem modernih tehnologija riječi su i dalje ostale temelj komunikacije, mijenjao se samo način i brzina slanja poruka.
 

Poštari upozorili na svoje probleme i zahtijeve te jednosatnim štrajkom poručili Upravi da prihvate njihove zahtijeve

Danas se kako je i najavljeno održao jednosatni štrajk upozorenja djelatnika Hrvatske pošte Mostar zbog, kako su naveli iz Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar,  iz odavno znanih razloga. 

Hrvatska pošta Mostar u prvom polugodištu 2019 ostvarila pozitivan poslovni rezultat

HP Mostar je u prvom polugodištu 2019 god. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine ostvarila 4,5 % veće poslovne prihode, što nominalno iznosi povećanje za 552.200 KM. U promatranom razdoblju HP Mostar je ostvario ukupne prihode u iznosu od 12.939.200 KM.

Poslovni rashodi su u prvom polugodištu 2019 god. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine ostali na istoj razini, i iznose 12.855.995 KM.

Poštansko logističko zanimanje sve traženije na tržištu rada

Hrvatska pošta Mostar, na čelu s predsjednikom Uprave mr.sc. Matom Rupčićem, održala je radni sastanak s ravnateljem Srednje prometne škole Mostar gospodinom Zoranom Landekom i profesorima koji predaju stručne predmete kako bi unaprijedili  suradnju na području praktičnog rada učenika ove škole u HP Mostar.
Kako se javlja sve veće zanimanje za poslovima u poštanskom prometu, HP Mostar otvara svoja vrata mladim osobama koje žele napredovati u znanju, praktičnom radu te iz prve ruke vidjeti kako funkcionira sustav poštansko logističke mreže. 

Najljepša marka HP Mostar u 2018. je izdanje „Nova godina“

Izdanje poštanske marke „Božić 2018. i Nova godina“ autoriceKristine Ćavarnajljepša je marka Hrvatske pošte Mostar u 2018. godini. Pristiglo je više od 500 glasačkih listića, a prebrojani glasovi odlučili su o prva tri mjesta. Druga najljepša marka jeizdanje "Mitovi i flora 2018. - Vila Vjetrenica i vrijesak"  autorice Magdalene Džinić Hrkać.

HP Mostar obilježio treću godinu pozitivnog poslovanja

Hrvatska pošta Mostar treću je godinu zaredom poslovala pozitivno. Tim povodom Uprava ovog javnog poduzeća priredila je večer druženja za svoje poslovne partnere i klijente koji su dugogodišnji vjerni korisnici njihovih usluga te im tako pomažu ostvariti dobar poslovni rezultat. Ovom prilikom predstavljene su brojne nove usluge koje je HP Mostar uveo u posljednje dvije godine, kao i planovi za budućnost.

Okrugli stol regionalnih javnih poštanskih operatora održan u Mostaru

U organizaciji Hrvatske pošte Mostar održan je okrugli stol na temu unaprjeđenje suradnje regionalnih javnih poštanskih operatora pod nazivom „Pogled u budućnost, digitalni trendovi i njihov utjecaj na razvoj poštanske djelatnosti“. Na okruglom stolu, uz domaćine, sudjelovali su predstavnici BH Pošte Sarajevo, Pošte Srpske Banja Luka, Pošte Crne Gore, Pošte Srbije i Hrvatske pošte Zagreb. Cilj okruglog stola bio je razmjena pozitivnih i uspješnih iskustava u segmentu primjene novih digitalnih tehnologija u poštanskoj djelatnosti.

Pretplati se na RSS - HP Mostar