Hrana

Tri pogreške koje često radimo kad podgrijavamo krumpir

Da bi pečeni krumpir bio sočan iznutra, a hrskav izvana i drugi dan, poslužite se trikovima kuhara...

Osobe s osjetljivim želucem ne bi trebale podgrijavati krumpir jer tako postaje teže probavljiv i može izazvati osjećaj težine. No ako inače ponovno grijete pečeni krumpir, ali ne sviđa vam se rezultat, niste u manjini. Pečeni krumpir jednako je teško vratiti u život kao i pizzu.

Ne koristimo vodu 

Sva jela koja možete smrznuti: Umake, variva, juhe, sarmu...

Ako nemate vremena za kuhanje tijekom radnog tjedna, zamrzavanje kuhanih obroka je odlično rješenje, samo vodite računa da ih zamrzavate pravilno, kako bi ostali zdravi i dulje trajali

Ako tijekom tjedna nemate puno vremena za kuhanje, prvi korak u organizaciji za pripremu obroka svakako mora biti tjedna nabavka namirnica i njihovo zamrzavanje, kako biste uvijek imali pri ruci namirnice od kojih možete napraviti obrok. 

Jedete li brzo ili polako? Ovo će vam biti od koristi

Ako ste među onima koji se često bore s viškom kilograma i razmišljaju što radite "krivo" da vaši kilogrami nikako ne idu dolje, možda će vam ovo olakšati "borbu."  Znamo da je jako bitno ono što jedemo, ali posljednje istraživanje bacilo je dodatno svjetlo na naše obroke. Osim sadržaja na tanjuru koji ćemo konzumirati, bitna je i brzina kojom jedemo.

Sirovo, zaleđeno i pečeno: Evo koliko zapravo meso može stajati u hladnjaku

Rukovanje različitim vrstama mesa može biti zbunjujuće. Komad govedine možete jesti i pet dana nakon što je pripremljeno, dok ćete od pečene piletine u tom periodu morati odustati. Pametno rukovati sirovim, zaleđenim i pečenim mesom više ne mora biti problem.
1.SIROVO MESO 

Meksiko oborio svjetski rekord u najdužem nizu hot dogova

Povijesni dan u Meksiku, koji je u nedjelju oborio Guinnessov rekord najdužeg niza hot dogova na svijetu, poredavši na 1417 metara te planetarno popularne sendviče s hrenovkom. 

Meksiko je tako srušio prethodni rekord Japana koji je stvorio niz hot dogova dug 325,66 metara. 

Tijekom četiri sata u Zapopanu, u širem gradskom području Guadalajare, zaslužni za rekord poredali su 10.000 "perros calientes" (hot dogova). 

Hot dogovi začinjeni su sa 100 kilograma umaka od rajčice, 100 kg majoneze i 75 kg senfa. 
 

Ljetna pileća salata: Naučite kako je pripremiti bolje nego u restoranu

Pileća prsa idealan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu za tople dane.

Sadržaj

(za 4 osobe)

500 g pilećih prsa
4 manje crvene paprike
mala glavica zelene salate
100 g šampinjona
150 g Kukuruza šećerca Podravka   
200 g cherry rajčica
1 Vegeta Twist marinada s češnjakom 
3 žlice maslinova ulja
2 žlice vinskog octa
žlica svježe nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar   
sol

Čak više od 90 posto zabrinuto je zbog prevara s hranom

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) provela je sveobuhvatno istraživanje koje je imalo za cilj bolje razumijevanje stavova potrošača EU o rizicima u nastajanju koji se pojavljuju u prehrambenom lancu. Cilj istraživanje je da se budućim komunikacijskim aktivnostima vezanim za ovu temu, na razini EFSA-e i nadležnih tijela zemalja članica, posvetio što više pozornosti. Istraživanje je provedeno u 25 zemalja EU, na uzorku od 6268 ispitanika, a njime je obuhvaćena i Hrvatska. 

Tri namirnice za koje mnogi misle da su dobre za dijetu, ali nisu

U namjeri da izgubimo suvišne kilograme, pribjegavamo raznim dijetama i svakodnevnu prehranu prvenstveno baziramo na zdravoj hrani. No, pogledaj najčešće mitove o zdravim namirnicama, koji će ti pomoći da se zaista hraniš zdravije

Crni kruh - crni kruh se smatra zdravom alternativom bijelom kruhu. No, ponekad je riječ o običnom bijelom kruhu kojem je dodana boja. Kako bi se uvjerila da se zaista hraniš zdravo, integralni kruh kupuj na provjerenom mjestu. Donosimo ti mitove i predrasude o kruhu!

 

Pretplati se na RSS - Hrana