HRS

Zbog „nemara“ gradske uprave Široki Brijeg ostaje bez trećeg traka prema Posušju

Županijski Odbor Hrvatske republikanske stranke smatra kako je gradonačelnik Miro Kraljevića izravno ili neizravno odgovoran zbog dugogodišnjeg nemara gradske uprave zbog kojeg su žitelji Širokog Brijega ostali uskraćeni za proširenje ceste prema Posušju.

Cca. 2 milijuna eura osiguranih sredstava umjesto da se ulože u izgradnju trećeg traka na putu od Kočerina do Vranića, kako je bilo predviđeno Programom modernizacije magistralnih cesta u FBiH, zbog nemara je nepovratno izgubljeno.

Priopćenje za javnost: Ministre Boras – podnesite ostavku!

Ima li igdje na svijetu da jedan načelnik općine izjavi kako je svjedok bavljenja prostitucijom, krađom auta, trgovinom droge itd. u MUP-u, a da to nitko ne uzme za ozbiljno? Ima li igdje na svijetu da ministar, o čijem kriminalu je svjedočio načelnik iz njegove stranke, biva nepravomoćno osuđen u drugoj državi, a da nastavlja obnašati svoju ministarsku dužnost?
 

Republikanci upozoravaju na strah hrvatskih političara u BiH, oni gledaju samo svoj interes

Sarajevska politika, na čelu sa patriotskim eminencijama poput Šefika Džaferovića, Šemsudina Mehmedovića, Bakira Izetbegovića, Adila Osmanovića, Željka Komšića i dr. izgleda kao da živi neku svoju islamiziranu inačicu BiH u kojoj „brojniji“ ima diktirati što je istina što ne, derogirajući do temelja Ustav države koju, tobože, brane od „fašistički nastrojenih Hrvata“. Iako ne postoji na papiru, u praksi formaliziraju bošnjačko-islamsku republiku, uz prešutnu i svesrdnu pomoć OHR-a i međunarodne zajednice.

Teški udarci prema Čoviću: HNS se raspada, Republikanci napuštaju instituciju koja ne radi ništa

''Nakon što se dopustila propast Aluminija, koji je gospodarska žila kucavica područja gdje žive Hrvati i nakon što je izostala odgovornost čelnika hrvatskoga naroda, osobito onih koji sudjeluju u radu Vlade FBiH, postavlja se pitanje smisla političkog djelovanja HNS-a''. Objavili su to u zajedničkom pismu predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž i predsjednik Čapljinske neovisne stranke Mirko Vasilj. Teorija i praksa Naime, Raguž i Vasilj su nakon obraćanja Predsjedništvu HNS-a napustili sjednicu.

Priopćenje za medije – Lažna slika skupa u širokobriješkom hotelu?!

U medijima su se pojavile fotografije „Večer s gospodarstvenicima“ sa skupa u hotelu „Park“ u Širokom Brijegu koje su istog trenutka izazvale brojne kontroverze. Naime, na fotografijama je vidljivo kako su umjesto gospodarstvenika pred objektivima pozirali širokobriješki političari.

Mesić je najveći izdajnik u povjesti Hrvata, Kosor nerelevantna, a Čoviću zamjeram jedino zbog Lisice

Predsjednik Hrvatske Republikanske Stranke i član Predsjedništva Hrvatskog Narodnog Sabora BiH Slaven Raguž, komentirao je za Hrvatski Medijski Servis napad bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića, i bivše hrvatske premijerke Jadranke Kosor na predsjednika HDZ BiH i HNS BiH dr. Dragana Čovića zbog Čovićeve nazočnosti proslavi Dana Republike Srpske.

Dan državnosti nepostojeće države – domoljubi jugonostalgičari

Temelj današnje BiH, kakva god ona bila, je Domovinski rat. Romantičarska teorija kako su u Mrkonjić gradu udareni temelji državotvornosti BiH koja bi bila „i srpska, i hrvatska i bošnjačka“ nema smisla. Ispada kako mi u BiH poput Amerikanaca koji slave svoje „očeve domovine“, moramo Avdu Humu, Đuru Pucara  i ostalu ekipu iz ZAVNOBiH-a slaviti kao očeve BiH domovine. 

Izbor Željka Komšića smatramo političkom agresijom na hrvatski narod

Predsjedništvo Hrvatske republikanske stranke analiziralo je rezultate Općih izbora 2018. i osvrnulo se na aktualnu političku situaciju u BiH. Zaključak je kako je planirani cilj osvajanja mandata postignut.

Hrvatska republikanska stranka je prije izbora zacrtala cilj ulaska u zakonodavnu vlast u tri županije u kojoj smo ponudili svoje liste kandidata. U tome smo i uspjeli, budući da smo u sve tri županije dobili svoje predstavnike u Skupštinama. Ne samo to, HRS je u urbanim sredinama postala druga stranka Hrvata u BiH.

Pretplati se na RSS - HRS